Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Dorade met een frisse lente salade en groene rijst
Een heerlijk voorjaarsgerecht met venkel, asperges en groene kruiden

Voor 4 personen

Ingrediënten
2 hele dorades, ingewanden eruit en schubben eraf
0.5 sinaasappel
0.5 citroen
0.5 limoen
1 mandarijn
4 tenen knoflook
1 el gezouten boter
500 gram groene asperges 
200 gram peultjes 
1 venkel
200 gram rijst
300 ml groentebouillon
(blokje)
Dille
Bieslook
Dragon
Peterselie
Klein beetje spinazieblad
Parmezaan

Voor de dressing
Rasp en sap van 0.5 citroen
2 tl grove mosterd
0.5 tl mayonaise
2 el goede olijfolie
peper en zout    

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden of laat een BBQ goed heet worden.
Snijd ondertussen de dorade in aan twee kanten door de huid tot op de graat en strooi in deze inkepingen wat zout en peper.
Snijd alle citrusvruchten met schil en al in blokjes ter grootte van een dobbelsteen en meng deze met de boter, de geperste teentjes knoflook en een eetlepel dragonblaadjes. Vul hiermee de vis. Leg de vis op de BBQ of op een met bakpapier bekleedde bakplaat in de oven. Rooster hem in 20-30 minuten gaar.
Spoel de rijst en laat het goed uitlekken.
Pureer ondertussen in een keukenmachine wat groene kruiden, spinazie en olijfolie tot het een dikke groene pasta wordt. Voeg eventueel een scheutje water toe of wat extra kruiden zodat het wel een consistentie van een pasta heeft.
Verhit een pan en bak hierin de groene pasta gedurende 3 tot 5 minuten zachtjes aan. Voeg dan de uitgelekte rijst toe, roer alles goed om en voeg de bouillon toe. Doe een deksel op de pan en laat de rust gedurende 15 minuten op een laag vuurtje zachtjes koken tot het meeste vocht is opgenomen. Je kan de rijst daarna in een dichte pan nog 15 a 30 minuten in de oven laten staan op 120 graden zodat de rijst mooi droog wordt.
We gaan ondertussen de salade maken. Zet hiervoor een pan met water en zout op het vuur en breng het aan de kook. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en schil ze eventueel met een dunschiller. Kook ze samen met de peultjes in ongeveer 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit het water en spoel ze af met  koud water om het kookproces te stoppen. Zo blijven de groentes lekker knapperig en frisgroen!
Schaaf de venkel zo dun mogelijk en meng het met wat gehakte groene kruiden en de gekookte groentes losjes door elkaar.
Klop de ingrediënten voor de dressing in een kom tot een lobbig geheel en schep de dressing door de salade. Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout.
Serveer de dorade op een mooi bord samen met de groene rijst en de lentesalade en schaaf wat Parmezaanse kaas over de salade!
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.