Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Drie spreads voor op matzes
Lekker voor tijdens de paasbrunch of als tussendoortje

Ingrediënten
Voor de auberginemousse:
2 aubergines
2 grote tenen knoflook
olijfolie
techina (tahini)
3 el rauwe techina
1-2 el citroensap
extra vergine olijfolie
topping naar keuze  

Voor de bietenspread:
2 grote bieten
1 teen knoflook
125 gram crème fraiche
2 el geraspte verse mierikswortel
dadelstroop
extra vergine olijfolie
handje hazelnoten, geroosterd en gehakt
25 gram feta  

Voor de aardappelsalade:
1 kg vastkokende krieltjes
2 hardgekookte eieren, geschild
10 gram dille
1 bakje tuinkers
2 tl dijonmosterd
1 el mayonaise  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd ondertussen de aubergines in de lengte door en maak met een mespunt inkepingen in het vruchtvlees. Snijd dan de knoflook in langwerpige stukjes en duw die in de aubergine. Leg vervolgens de aubergines met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal en gaar ze een klein uurtje in de oven.
Als ze gaar zijn, haal je ze uit de oven en verwijder je het vel van de aubergines (pas op, dit kan heet zijn). Daarna pureer je het vruchtvlees (inclusief de knoflook) samen met de rauwe techina en het citroensap tot mousse. Breng het op smaak met flink wat peper en zout.
Dien de baba ganoesj zo op of bestrooi met een vrolijke topping. Kies bijvoorbeeld voor dungesneden groene chilipeper, lente-ui en nigellazaad of voor granaatappelpitten en muntblaadjes. Vergeet ook een royale scheut goede olijfolie niet!  

Dan gaan we verder met de bietenspread. Zet de oven op de hoogste stand, dit moet minstens 250 graden zijn. Wrijf de bietjes in met olijfolie en bak ze onafgedekt in de oven totdat de schil volledig is verkoold! Dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van je oven. Vergeet niet om de bietjes halverwege een keer om te draaien!
Laat de bieten daarna tot kamertemperatuur afkoelen.
Peuter vervolgens de verkoolde schil eraf. Pureer dan de bieten samen met de crème fraiche en mierikswortel tot een gladde mousse. Garneer met dadelstroop, olijfolie, hazelnoten en feta.  

Dan maken we de aardappelsalade. Kook de krieltjes beetgaar en snijd ze in dunne plakjes. Snijd vervolgens de eieren en de dille klein.
Snijd de tuinkers los en meng dit met de mosterd en mayonaise. Voeg eventueel wat goede olijfolie toe om de salade lekker smeuïg te maken. Breng de salade op smaak met veel versgemalen peper en zout!
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.