Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Driekoningentaart
Wie de amandel in zijn stukje aantreft is koning voor een dag.

Ingrediënten

Snel bladerdeeg
250 gram koude boter
250 gram bloem
125 ml ijskoud water
4 gram zout

Banketbakkersroom
125 ml melk
35 gram suiker
1 eidooier
3 tl bloem
1 vanillestokje

Amandelspijs
150 gram geschaafde amandelen
150 gram suiker
1 eiwit

Extra nodig
1 amandel
1 eidooier
1 scheutje room
Bakpapier
Bakplaat
1 taartvorm van 24 cm doorsnede

Bereiding
Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met het zout en kneed met het water tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes nog heel blijven. Laat circa 30 minuten rusten. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 40 x 15 cm. Vouw het deeg in drieën in elkaar. Draai het deegpakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek, vouw wederom in drieën op. Dit is 1 toer. Laat het deeg circa 30 minuten rusten en herhaal de toer nog twee keer.
Halveer het vanillestokje in de lengte schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk, het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooier met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
Maal het amandelschaafsel fijn met de suiker en voeg het eiwit toe. Kneed goed door tot het smeuïg is en laat het amandelspijs opstijven in de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit tot 2 plakken van circa 2 millimeter dik. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek of snijd er een cirkel uit met behulp van de taartvorm. Prik gaatjes in het deeg. Schep de banketbakkersroom door de amandelspijs. Bestrijk het deeg met het eidooiermengsel en schep in het midden het amandelmengsel. Spreid uit over de deegplak, maar blijf circa 3 centimeter van de rand. Verstop de amandel in de vulling. Leg de andere deegplak over de vulling, druk de randen goed aan en snijd het overige deeg weg. Meng de eidooier met de room. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het eimengsel en laat de taart circa 30 minuten rusten.
Verwarm de oven op 200 ºC. Maak een waaiermotief met behulp van een tandenstoker of satéprikker en bestrijk opnieuw met het eimengsel. Bak de taart in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.