Loretta’s leestips!

We delen in de uitzending weer een fijne boekentip voor alle boekenwurmen onder ons. Dit keer niet van één van onze kijkers, maar van onze eigen Loretta! Leesfanaat Loretta heeft namelijk haar eigen eci-boekenlijst samengesteld, met daarop in willekeurige volgorde de boeken die ze las voor Koffietijd. Wil jij ook een persoonlijke boekenlijst samenstellen? Klik hier!

De eerste vrouw – Susan Smit9789048832170_front
Zij was de diva van de internationale operahuizen die had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. Samen vormden de Amerikaanse Geraldine Ferrar en de Nederlander Lou Tellegen één van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden. In De eerste vrouw verbeeldt Susan Smit met trefzekere pen hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hartstochtelijke liefde die is gedoemd te mislukken. Maar tegelijkertijd is de roman het verhaal van een opwindende tijd waarin Europa in een gruwelijke oorlog haar onschuld verliest; de vrouwenbeweging voorzichtig voet aan de grond krijgt, en een massamedium het levenslicht ziet dat de wereld voorgoed zal veranderen: de film. Met deze wervelende, op historisch feitenmateriaal gebaseerde roman zal Smit opnieuw haar vele lezers in het hart weten te raken. Wil je meer weten over het boek of het boek bestellen? Neem hier een kijkje!

9789492037527_frontHoor je me – Rob Kamphues
Tijdens een optreden in een tv-talkshow wordt Albert Vos getroffen door een herseninfarct. In de cruciale uren erna vergezellen zijn broer Joost en zijn ex-vrouw Machteld hem in het ziekenhuis. Zou Albert iets meekrijgen van wat tegen hem gezegd wordt terwijl hij in coma ligt? Het weerhoudt Joost en Machteld er niet van om volledig hun hart te luchten. Nu Albert er misschien binnenkort niet meer is, kunnen ze hem nog één keer goed de waarheid vertellen. Hun waarheid, zonder dat hij hen kan tegenspreken of van hen kan weglopen. Hoe hij zich gedragen heeft als broer, en als echtgenoot, en welke invloed dat heeft gehad op hún levens. Dit is het moment om rekeningen te vereffenen. Hoor je me is een psychologische roman, geschreven met een vaart en spanning die de lezer tot de laatste bladzijde niet meer loslaat. Verder lezen? Bestel het boek hier.

 

Huisje boompje beest – Roos Schlikker9789025450472_front
Huisje boompje beest van Roos Schlikker heet je welkom in de Vinex, de plek waar Ambi Pur alle vieze luchtjes heeft weggesprayd. Heerlijk is het er. Mooi huis, aangeharkte tuin, goede auto voor de deur, twee kinderen – een koningspaar. Echt, gesettelde veertigers Joris en Lydia zouden niet anders willen. Maar dan komt Rob in de wijk wonen – een charmante fotograaf, een bohemien, een ladies’ man. Rob zet het leven van Joris en Lydia op zijn kop. Wat als angst in je straat komt wonen? Wil je het boek bestellen? Neem hier een kijkje.

Wil jij kans maken de top drie van Loretta? Neem een kijkje op onze actiepagina!