À la minute lasagne

À la minute lasagne

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Mediterraans |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Iedereen houdt van lasagne, maar er is wel wat geduld nodig voor deze maaltijd. Gelukkig begint Caspar deze week met een lasagne die zó op tafel staat, a la minute dus.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer winterse gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

Ingrediënten

12 blaadjes verse lasagne
2 tl Provençaalse kruiden
1 aubergine, in blokjes
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 rode ui, in blokjes
1 bakje cherrytomaten
2 bolletjes mozzarella, in plakjes
Een beetje Parmezaanse kaas, geraspt
1 radicchio, in losse blaadjes
2 bakjes zure room
Een handje verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  • Kook de lasagnebladeren gaar en spoel daarna koud. Zet even weg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aubergine, courgette, paprika, tomaat en de ui.
  • Hussel de groenten door elkaar met een beetje olijfolie, peper en zout en 1 tl Provençaalse kruiden.
  • Rooster de groenten in 20/25 minuten gaar op 200 graden.
  • Begin met het stapelen van de lasagne.
  • Leg op ieder (diep) bord een lasagnevel, vervolgens een blaadje radicchio, daarop een schep groenten, weer een lasagnevel, radicchio, groenten, een beetje zure room, nog een lasagnevel en tenslotte wat plakjes mozarella.
  • Schuif de torens lasagne zo'n 8 minuten in de hete oven.
  • Haal uit de oven en maak af met wat geraspte Parmezaanse kaas en een paar blaadjes verse basilicum.
  • Gebruik de rest van de radicchio voor een frisse salade bij de lasagne.

Gerelateerde recepten

Banner zomer NPL
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x153

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven