Aziatische salade met sobanoedels

Aziatische salade met sobanoedels

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Aziatisch |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Caspar maakt een simpel en licht gerecht voor het begin van de week! Een vullende salade met kip en noedels. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer recepten met noedels? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Voor de salade:
400 g sobanoedels
1/2 komkommer, zaadjes eruit, in plakjes
200 g haricots verts
2 el Japanse ingelegde gember
1 zakje gemengde salade
3 kippendijen met vel, ingesneden
200 g shiitakes
150 g taugé

Voor de marinade:
2 el ketjap
2 el soja
1 el suiker
1 teen knoflook
2 tl kimchi
½ tl sesamolie

Voor de dressing:
2 el misopasta
6 el sesamzaadjes
2 el ponzu
4 el sushi su

Bereidingswijze

  • Rooster de sesamzaadjes tot ze wat bruiner worden.
  • Meng deze vervolgens met de misopasta, ponzu en de sushi su tot een dressing.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat hierin de kip met de shiitakes minimaal een uurtje trekken.
  • Rooster of grill daarna de kip en de shiitakes in tien minuten bruin en gaar.
  • Snijd vervolgens de kip in dunne plakjes.
  • Kook in een ruime pan de haricots verts beetgaar en spoel daarna gelijk koud.
  • Kook daarna de sobanoedels in hetzelfde water beetgaar en spoel ook koud.
  • Meng de noedels met de haricots verts, de komkommer en de dressing goed door elkaar.
  • Laat dit 10 minuten trekken.
  • Meng vervolgens met de sla.
  • Verdeel de salade over vier borden en schep de kip en de shiitakes eroverheen.
  • Maak het af met de gember en de taugé.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven