Boerenkoolsalade met pepermakreel

Boerenkoolsalade met pepermakreel

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 10-20 min |  Aantal personen: 4

Groen, fris, licht, gezond en natuurlijk overheerlijk! Dat zijn de kernwoorden van deze salade. 
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer salades? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

De salade:
150 g haricots verts
1/2 krop boerenkool in repen
1 bakje groene aspergetips
1 avocado
1 pakje bimi
1 granny smith appel, in dunne plakjes
1 krop Hollandsesla
4 eieren
sap van 1 limoen
1 eetlepel bieslook
200 gr gerookte pepermakreel


The Green Goddess dressing:
3 ansjovisfilets, fijn gehakt
2 stengels bosui, in dunne ringen
2 el verse peterselie, gehakt
1 el verse dragon, gehakt
250 ml mayonaise
2 el dragonazijn
2 el verse bieslook, gehakt

Bereidingswijze

  • Stoom alle groenten, behalve de avocado met een beetje zout beetgaar. Spoel koud.
  • Pocheer de eieren in water met azijn. Laat ze vanuit een soeplepel zachtjes in het water, dat net tegen de kook aan is, glijden.Pocheer enkele minuten stevig.
  • Steek met een appelboor het klokhuis uit de appel en snijd in hele dunne plakjes. Besprenkel de plakjes met limoensap.


  • The Green Goddess dressing:

  • Meng de fijngehakte ansjovisfilet, bosui, peterselie, dragon, mayonaise, dragonazijn en bieslook in een apart kommetje.
  • Voeg een paar eetlepels toe aan de salade en meng het even met je handen.


  • Serveren:
    Leg de kropsla en boerenkool in slaborden en schep daarop de salade van verse groenten.

  • Verdeel daarover de makreel en de appel. Maak af met bieslook, waterkers en het gepocheerd ei.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven