Boerenomelet met groene salade

Boerenomelet met groene salade

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Hollands |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Wie houdt er nou niet van een boerenomelet? Caspar tovert het lievelingskostje van minister Lilianne Ploumen om in een heerlijk maaltje to go voor deze drukke verkiezingstijd.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met ei? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

200 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 ui, in ringen
125 g champignons, in plakjes
125 g gerookte spekblokjes
6 biologische eieren
2 el melk
4 bosuitjes, in dunne ringen
½ bosje peterselie, fijngesneden
½ bosje bieslook, fijngesneden
100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
50 g cheddar, geraspt
Peper zout
In cocottes
2 el roomboter
1 krop botersla, gewassen en grof gescheurd
80 g veldsla

venkeldressing:
1 venkel, grof gesneden
1 sjalot, grof gesnipperd
1 teen knoflook
1 eidooier erbij
1 tl grove mosterd
1 tl gembersiroop
snuf zout
1 dl witte wijnazijn
1 dl walnootolie
1 dl arachideolie
1 dl olijfolie
versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Stoom de zoete aardappel in 15 minuten gaar in een stoommandje boven een pan kokend water. Laat afkoelen.
  • Bak de spekblokjes in 1 el roomboter op middelhoog vuur knapperig.
  • Zet het vuur laag en voeg de uienringen toe. Fruit ze kort.
  • Doe de champignons erbij en bak mee.
  • Bak eventueel ook de gestoomde zoete aardappel even mee en laat vervolgens alles enigszins afkoelen.
  • Kluts in een kom de eieren met de melk.
  • Voeg de bosui, peterselie en bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe als laatste de cherrytomaatjes, het champignonmengsel en de zoete aardappel toe. Meng goed.
  • Schenk het eimengsel in 4 met roomboter ingevette cocottes. Bestrooi met de cheddar en bak 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Voor de dressing

  • Leg de venkel, sjalot en knoflook op een met bakpapier bekleed bakblik.
  • Rooster in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Schep het mengsel in een lange beker en maal fijn met de staafmixer. Laat iets afkoelen.
  • Doe de eidooier, mosterd, gembersiroop en het zout erbij en meng goed.
  • Voeg, terwijl je de staafmixer laat draaien, in een dunne straal de azijn en de oliën één voor één toe, zodat er een mooie, gebonden dressing ontstaat.
  • Breng eventueel op smaak met wat peper.
  • Bewaar in een schone fles en breng je salade ermee op smaak.
  • De dressing blijft een week goed in de koelkast.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven