Boerenomelettosti met frisse salade

Boerenomelettosti met frisse salade

Geef jouw stem!

Menugang: Lunch |  Keuken: Hollands |  Bereidingstijd: 10-20 min |  Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de boerenommelettosti:
4 sneden grof volkorenbrood
1 ei
50 ml melk
Peper en zout, naar smaak
25 g prei, in ringen gesneden
25 g ham, in blokjes
25 g groene paprika, in blokjes
25 g rode paprika, in blokjes
1 el boter
40 g geraspte oude kaas

Voor de frisse salade:
Rucola
Botersla
Cherrytomaatjes
1 komkommer
Zwarte olijven zonder pit
Verse dragon
Peterselie
Basilicum
Cashewnoten

Voor de dressing:
Peper
Zout
Honing
2 el grove mosterd

Bereidingswijze

Voor de boerenommelettosti:

  • Uit twee gesneden brood de binnenkant wegsnijden, zodat je alleen de korst met een beetje broodrand overhoudt.
  • De eitjes met melk en peper en zout losroeren.
  • In de koekenpan de prei, hamblokjes en paprikablokjes aanfruiten in boter.
  • Daarna in de pan verdelen over 2 hoopjes waar de uitgeholde snee brood omheen past.
  • Hierin het eimengsel gieten, en op laag vuur gaarbakken.
  • Als de sneden brood hanteerbaar zijn haal je ze uit de pan en leg je de overige sneetjes brood in de pan, bestrooi met een deel oude kaas en leg daarop de gevulde boterham.
  • Strooi over de bovenkant ook wat oude kaas.
  • Als de onderste boterham goudbruin en krokant is, is de boerenomelettosti klaar.

Voor de frisse salade:

  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de salade.
  • Meng in een apart bakje alle ingrediĆ«nten voor de dressing.
  • Hussel deze goed door de salade en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Gerelateerde recepten

NPL - Elke Dag Prijs 353x123
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x1533

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven