Caesarpasta

Caesarpasta

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Italiaans |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Zin in de smaak van een heerlijke, frisse salade maar ook grote honger? Caspar maakt een twist op de Caesarsalade: een Caesarpasta!

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer pastagerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tl Italiaanse kruiden
400 g tagliatelle
4 kippendijen
1 ui, gesnipperd
3 ansjovisfilets, fijn gehakt
Scheutje sherry
100 ml kippenbouillon
250 ml (kook)room
4 kroppen baby Romaine
1 bosje basilicum
200 g Parmezaanse kaas
8 el olijfolie
Peper en Zout

Bereidingswijze

  • Meng 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel Italiaanse kruiden en de helft van de knoflook.
  • Bestrooi de kip met zout en peper en besmeer hem met de zojuist gemaakte kruidenolie. Laat de kip ongeveer 20 minuten marineren.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpan en stoof de ui en de rest van de knoflook tot ze glazig worden.
  • Voeg de stukjes ansjovis toe en stoof deze even mee.
  • Blus het geheel af met de sherry, de bouillon en de room. Laat dit zachtjes indikken.
  • Grill vervolgens de kip op een hete grill tot deze gaar is, houd deze daarna warm.
  • Kook de pasta beetgaar en roer door de warme saus.
  • Snijd de Romaine in vieren en smeer de stukken in met wat olie en de overgebleven Italiaanse kruiden. Grill deze kort tot er donkere randjes ontstaan.
  • Verdeel de sla over 4 warme, diepe borden. Schep de pasta vervolgens over de Romaine.
  • Snijd de kip en leg deze op de pasta. Maak het gerecht af met wat basilicum en Parmezaanse kaas.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven