Caprese pantosti’s met spinaziebouillon

Caprese pantosti’s met spinaziebouillon

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Casper maakt een heerlijke, gezonde pantosti voor je ‘cheatday’. Zo blijft lijnen een feestje!

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met brood? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Voor de tosti’s:
8 sneetjes zuurdesembrood
8 tl rucolapesto
1 bol mozzarella, in 8 plakken gesneden
4 tomaten, ontveld
2 tl Herbamare
Handje basilicumblaadjes

Voor de soep:
1 l groentebouillon
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gehakt
300 g spinazie, in reepjes
2 hardgekookte eieren, in plakjes
1 tl peterselie
2 el olijfolie

Voor de rucolapesto:
25 g rucola
100 ml extra vergine olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
40 g pijnboompitten, geraspt
50 g Parmezaanse kaas
zout

Bereidingswijze

Voor de rucolapesto:

  • Rooster de pijnboompitjes licht.
  • Doe de knoflook met de rucola en een snuf zout in een vijzel of keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg de pijnboompitten en Parmezaan toe en meng goed.
  • Schenk de olijfolie er al roerend bij, tot de pesto bindt.
  • Breng eventueel op smaak met extra zout en kaas.
  • Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de pesto te droog is.
  • Voor de tosti's:

  • Smeer vier sneetjes brood in met de pesto.
  • Beleg deze met mozzarella.
  • Snijd de tomaten in schijfjes en haal de pitjes eruit.
  • Dep ze droog. Leg ze vervolgens op de mozzarella.
  • Bestrooi met wat blaadjes basilicum en wat Herbamare.
  • Smeer de overgebleven plakken brood in met pesto en leg ze daarna met de pestokant op de mozzarella.
  • Plaats een stuk bakpapier op een hete
    grill en bak daarop de tosti’s aan twee kanten.
  • Ze zijn klaar als ze aan beide kanten mooi bruin zijn en de kaas gesmolten is.
  • Voor de soep:

  • Verwarm de bouillon.
  • Fruit de uien en de knoflook in wat olijfolie.
  • Als deze glazig worden, kan de spinazie erbij.
  • Bak deze twee minuten mee.
  • Schep de uien, knoflook en de spinazie bij de warme bouillon.
  • Verdeel de soep over 4 borden en maak het geheel af met stukjes ei en wat peterselie.
  • Gerelateerde recepten

    Banner
    bankgiroloterij banner januari 2017
    V346_koffietijd_439x153 Uc1

    Zoek een uitzending

    Sorteer op programma fragment

    Terug naar boven