Caspars favoriete jeugdgerecht

Caspars favoriete jeugdgerecht

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

In het teken van Alzheimer maakt Caspar een gerecht uit zijn jeugd. Hij laat zien hoe je  Zürcher geschnetzeltes maakt, een typisch Zwitsers gerecht met varkensvlees. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met champignons? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

750 g biologische varkenshals-karbonade
3 el roomboter
400 g champignons
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
2 el bloem
150 ml witte wijn
4 el pittige mosterd
250 ml zure room
verse krulpeterselie

Voor de rösti
750 g vastkokende aardappelen, in de schil beetgaar gekookt en afgekoeld
250 g zoete aardappel, in de schil geraspt
1 ui, gesnipperd
150 g spekblokjes
2 el roomboter

Bereidingswijze

  • Leg het vlees tussen twee vellen vershoudfolie en sla ze plat (net als schnitzels).
  • Snijd het vlees in reepjes en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels roomboter in de pan en bak hierin het vlees in porties.
  • Haal elke portie direct uit de pan als de stukjes mooi bruin zijn en houd deze apart.
  • Voeg de laatste eetlepel roomboter toe en fruit hierin de champignons.
  • Haal ook deze daarna uit de pan.
  • Fruit nu de ui en knoflook in de lege pan.
  • Voeg als deze glazig worden de bloem toe en bak 2 minuten mee.
  • Blus al roerend met een garde af met de wijn.
  • Blijf roeren en voeg de mosterd toe.
  • Laat 5 minuten pruttelen op een laag vuur.
  • Doe de zure room, de champignons en het vlees erbij en verwarm alles goed door.
  • Strooi de peterselie erover bij het serveren.
  • Haal de schil voorzichtig van de gekookte aardappelen.
  • Rasp deze en rasp ook de zoete aardappelen.
  • Bestrooi met wat peper en zout en meng goed.
  • Verhit 1 eetlepel roomboter in een bakpan.
  • Fruit de ui met de spek.
  • Voeg na enkele minuten het aardappelmengsel toe en bak al roerend 5 minuten op matig vuur.
  • Druk het mengsel met een spatel plat tot een koek en bak nog 10 minuten door tot deze mooi bruin wordt.
  • Schuif de rösti op een bord, doe de rest van de boter in de pan en leg de rösti er weer in, op de ongebakken kant.
  • Bak hem ook aan deze kant mooi bruin.
  • Serveer met een groene salade.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven