Chirashi sushi

Chirashi sushi

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Japans |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Voor minister Jeanine Hennis-Plasschaert maakt Caspar chirashi sushi. Hierbij gaat al het lekkers bij elkaar in één kom – veel makkelijker om te maken én om te eten.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer sushigerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Voor de rijst
500 g sushirijst
25 ml Sushi su

Voor de toppings
250 g Albacore tonijnfilet
1 el shichimi togarashi peper
1 bosje bosui, in dunne ringen
1 Spaanse peper, in dunne ringen
250 g kippendijen
peper en zout
10 cl natriumarme sojasaus
10 cl mirin
10 cl sake
1 el maïzena
10 verse tijgergarnalen
200 g zalmfilet, in hapklare stukjes
1 bosje radijsjes, in plakjes
1 rettich, in dunne reepjes
2 gekookte bieten, in kleine partjes
1 witte rettich, in plakjes
80 g Japanse ingelegde gember
Wasabi naar smaak
sesamzaad naar smaak

Bereidingswijze

Voor de rijst

  • Kook de sushirijst volgens de verpakking. Roer er daarna de sushi su doorheen. Laat de rijst afkoelen.



De toppings

  • Snijd de tonijn in twee a drie lange, gelijke stukken en grill hem in een droge pan. Rol de stukken vervolgens door de sichimi togarashi en snijd ze in dunne, hapklare plakjes.
  • Leg de bosui en spaanse peper in een bakje (ijs)water.
  • Halveer de kippendijen. Bestrooi ze met peper en zout. Grill aan beide kanten tot ze gaar zijn en snijd daarna in stukjes.
  • Meng de sojasaus, mirin, sake en de maïzena in een sauspan. Verwarm op laag vuur en laat indikken tot een mooie teriyakisaus.
  • Doe de stukjes kip in de saus en laat staan.
  • Breng in een grote pan een klein laagje water aan de kook. Leg de garnalen in een stoommandje en hang dit boven het kokende water.
  • Laat ze ongeveer vijf minuten stomen. Ze zijn klaar als ze stevig en roze zijn.
  • Schep de rijst in een grote schaal. Geef op deze schaal alle ingredienten met de klok mee een eigen plek en wissel de vis en kip af met de groenten. Verdeel er dus de kip, radijs, tonijn, rettich, zalm, biet, garnalen en gele rettich over.
  • Houd in het midden een plekje over voor de ingelegde gember, bosui en spaanse peper. Garneer met sesamzaad en serveer met wasabi en sojasaus.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153
banner bgl  zomer 2017
Koffietijd_439x153_v1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven