Chocoladetaart en frambozenparfait

Chocoladetaart en frambozenparfait

Geef jouw stem!

Menugang: Nagerecht |  Keuken: Frans |  Bereidingstijd: Langer dan 2 uur |  Aantal personen: 8

Caspar geeft zoete inspiratie om het weekend te vieren. Zowel de toetjes- als bakfanaten kunnen bij deze recepten hun hart ophalen! 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer inspiratie voor nagerechten? kijk hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

150 g smeltchocolade (puur)
80 g roomboter, in blokjes
4 eieren
2 el bloem, afgestreken en gezeefd
40 g suiker
6 mariakaakjes, in stukken gebroken
2 el pinda’s, ongezouten
4 blokjes fudge, in kleine blokjes


voor het deeg:
200 g bloem
25 g amandelmeel
90 g poedersuiker
snuf zout
100 g roomboter, in blokjes
1 ei


Voor de frambozenparfait:
Ingrediënten:
400 gram frambozen
sap van ½ citroen
4 eieren
175 g poedersuiker
200 ml slagroom

Bereidingswijze

Voor de taart:

  • Meng de bloem met het amandelmeel, de poedersuiker en het zout.
  • Wrijf hierdoor de blokjes boter en kneed als laatste het ei door het deeg.
  • Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koeling.

  • Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie maar laat niet te heet worden.
  • Klop met een garde de eieren met de suiker luchtig en schuimig.
  • Spatel vervolgens de bloem erdoor.
  • Spatel dan voorzichtig de chocolade door het mengsel.

  • Vet een springvorm met een doorsnede van ongeveer 20 centimeter in met roomboter en bekleed hem met het deeg.
  • Schenk er een laag van het chocolademengsel in.
  • Strooi daaroverheen de koekjes de pinda’s en de fudge.
  • Giet hierover de rest van het chocoladebeslag.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180 graden in 15 a 20 min gaar.


  • Voor de frambozensoufflés

  • Klop de slagroom bijna stijf en zet in de koelkast.
  • Pureer de frambozen en zeef de zaadjes eruit houd ook apart in de koelkast.
  • Splits de eieren. Klop de dooiers op met de 100 gram van de poedersuiker.
  • Ga door tot deze wit wordt en de suiker is opgelost.Klop vervolgens in een vetvrije kom de eiwitten stijf met de overige poedersuiker (75g).
  • Knip bakpapier in stroken en omrand 4 kleine bakjes (ramequins) hiermee. Laat het bakpapier minstens 3 centimeter boven de rand uitkomen.
  • Meng het geklopte eigeel met de frambozenpuree.
  • Spatel de eiwitten erdoor.
  • Spatel ook de slagroom er voorzichtig door.
  • Verdeel dan het mengsel over de bakjes tot ongeveer een centimeter over de rand, zodat ze eruit zien als soufflés.
  • Zet ze minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven, maar liever een nacht.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153kopiekopie
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven