Chorizo-feta maaltijdbrood met wortelsalade

Chorizo-feta maaltijdbrood met wortelsalade

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Amerikaans |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen: 4

Het weekend kan niet meer stuk met dit goddelijke maaltijdbrood! Heerlijk voor bij de borrel of tijdens de brunch.
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer winterse gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

Ingrediënten

Maaltijdbrood
200 gr bloem
1 zakje gist
100 ml kookroom
100 gr spekblokjes
200 gr chorizo, in blokjes
100 gr feta, in blokjes
1 ui, in ringen
2 eieren


Wortelsalade:
3 winterpenen, geraspt
Het sap van 1 citroen
1 el gembersiroop
5 el kwark
1 el geroosterde sesamzaadjes
1 bosje bosui, in dunne ringen
1 el mierikswortel uit een potje, of vers geraspte mierikswortel

Bereidingswijze

Maaltijdbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop twee eieren los in een grote kom en voeg de kookroom toe.
  • Doe de bloem en het gist erbij en roer goed door.
  • Voeg dan de spekjes, chorizo, feta en ui toe en meng alles door elkaar.
  • Stort het beslag in een beboterde en bebloemde/ of met bakpapier beklede cakevorm of iedere andere vorm.
  • Bak het brood in drie kwartier gaar. Haal een satéprikker door het brood, als deze er schoon uitkomt dan is het brood klaar.


    Wortelsalade:

  • Begin met de dressing van de salade.
  • Meng de kwark met het citroensap en 1 eetlepel gembersiroop.
  • Rasp de winterpenen en meng deze met de handen door de dressing.
  • Rasp de verse mierikswortel hieroverheen, of gebruik 1 eetlepel mierikswortel uit een potje.
  • Maak af met wat bosui en geroosterde sesamzaadjes.

Gerelateerde recepten

Banner zomer NPL
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x153

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven