Coq au vin van de barbecue

Coq au vin van de barbecue

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

In de laatste week van dit seizoen haalt Caspar alles uit de kast. Vandaag gaat hij coq au vin van de barbecue bereiden, lekker!

Turci
Turci is een 100% natuurlijke kruidenspray. In de spray zit verse kruidenolie en zonnebloemolie, waardoor je geen moeite meer hoeft te doen om bijvoorbeeld knoflook te snijden. Éen of twee sprays zijn al genoeg voor een maaltijd. Omdat het een spray is, kun je het makkelijk doseren. De spray is verkrijgbaar in verschillende smaken: basilicum, knoflook, chili en truffel.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten van de barbecue? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

  • Meng alle ingrediënten voor de mayonaise met een staafmixer tot de saus mooi dik is.
  • Doe alle ingrediënten voor de stoof in een grote pan en breng dit aan de kook.
  • Pocheer hierin de kippenbouten op laag vuur voor ongeveer 30 minuten.
  • Ze zijn nu bijna gaar.
  • Grill de kippenbouten vervolgens op de barbecue.
  • Smeer eerst even in met de glace en herhaal dit meerdere malen.
  • Besprenkel alle groenten en het brood met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Grill de groenten en het brood op een hete grill aan twee kanten.
  • Serveer op een grote schaal met mayonaise en de kip erop.

Bereidingswijze

6 kippenbouten

Voor de stoof:
1 l rode wijn
1 l kippenbouillon
paar takken rozemarijn
paar takken tijm
paar takken lavendel
1 ui, in grove stukken
1 bol knoflook, gehalveerd

Voor de glacé:
100 ml aceto balsamico
4 eetlepels honing
2 tenen knoflook gehakt
1 tl gehakte Provençaalse kruiden

Voor de groenten:
1 gele courgette, in dikke plakken
1 groene courgette, in dikke plakken
1 venkel, in partjes
2 zoete aardappelen, goed gewassen en in dikke plakken
1 stokbrood, in dikke plakken

Voor de truffelmayonaise :
2 eidooiers
1 flinke theelepel mosterd
scheutje worcestershire saus
5 eetlepels witte wijn azijn
zout, peper
300 ml zonnebloem of arachideolie
1 spray Turci truffelspray

Gerelateerde recepten

Banner zomer NPL
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x153

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven