Eggs Benedict (Eggs Arlington)

Eggs Benedict (Eggs Arlington)

Geef jouw stem!

Menugang: Brunch |  Keuken: Amerikaans |  Bereidingstijd: 10-20 min |  Aantal personen: 4

Vandaag is lijsttrekker Henk Krol bij ons te gast. Zijn lievelingskostje? Eggs Benedict, maar dan met gerookte zalm en asperges. Dit wordt ook wel Eggs Norwegian of Eggs Arlington genoemd.
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer uit de Amerikaanse keuken? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Eggs Benedict:
bosje asperges
4 verse eieren
4 sneetjes brioche
Bieslook, fijn gehakt
200 g wilde zalmfilet of gerookte zalmfilet
rookmot (eiken, zaagsel)


Hollandaisesaus:
2 eetlepels witte wijnazijn
8 peperkorrels
2 laurierblaadjes
4 eidooiers
150 gram boter, gesmolten


Geroosterde krieltjes:
750 g kriel in de schil
3 tenen knoflook
1 tl Provençaalse kruiden
4 el olijfolie

Bereidingswijze

Geroosterde krieltjes:

  • Halveer de kriel. Meng ze met de olijfolie, Provençaalse kruiden en knoflook.
  • Leg ze op een vel aluminiumfolie en pak goed in. Zorg dat er geen gaten zitten in je pakketje.
  • Zet het pakketje op een bakblik in een voorverwarmde over van 200 graden en maak ze in ongeveer 40 minuten gaar.


  • Hollandaisesaus:

  • Neem de tijd voor de hollandaisesaus. Dit kan nog wel eens fout gaan (schift!), dus het is fijn als deze vast af is.
  • Breng de azijn, peperkorrels en laurier aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  • Smelt de boter.
  • Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook.
  • Zeef het azijnmengsel boven een kom, voeg de dooiers toe en klop alles goed los.
  • Plaats de kom op de pan en blijf het mengsel kloppen tot het ongeveer zo dik is als vla.
  • Voeg heel langzaam, al kloppend de boter toe.
  • Blijf kloppen tot de saus mooi dik is.
  • Neem dan de kom van de pan en koel hem op een andere pan met juist koud water erin.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.


  • Eggs Benedict:

  • Vul de rookoven met een handje rookmot. Steek het gas aan. Rook de zalmfilet zo'n 3 tot 4 minuten in het rookoventje, met de deksel op de pan. Indien je geen rookoven hebt, kun je ook gerookte zalm kopen.
  • Halveer de asperges en grill ze op een hete grill lekker knapperig. Bestrooi met zout en peper.
  • Breng een pan ruim water zout aan de kook. Zet het vuur laag – het water mag niet borrelen.
  • Breek de eieren in een kopje en laat ze zo voorzichtig in het water glijden. Pocheer ze ongeveer 4 minuten.


  • Serveren:

  • Grill de plakken brioche. Leg daarop een plak gerookte zalm, wat gegrilde asperges, twee gepocheerde eieren en schenk een ruime hoeveelheid Hollandaisesaus erover.
  • Maak af met wat bieslook. Serveer de kriel ernaast.

Gerelateerde recepten

Banner zomer NPL
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x153

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven