Energierepen met noten en cranberries

Energierepen met noten en cranberries

Geef jouw stem!

Menugang: Hapje |  Keuken: Overig |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Omdat het de Week van de Opvoeding is, maakt Caspar iets wat je aan je kinderen kunt geven; energierepen! 

Caspar maakt dit niet met één, maar met twee gasten! Simone en Marriët hebben samen het kookboek Meiraapje geschreven. Het is een boek over Nederlandse eettradities, koken met de seizoenen met eerlijke, smaakvolle en ambachtelijke producten. Dit recept komt ook uit het boek.

Ingrediënten

75 gram gemengde noten
75 gram mix van gedroogde cranberries en gedroogde kersen of 1 van beiden (o.a. bij de natuur- en delicatessenwinkels)
50 gram honing
50 gram rietsuiker
350 gram gepofte rijst (kijk in de supermarkt bij de ontbijtgranen) of gepofte quinoa
60 gram lijnzaad
½ deciliter lijnzaadolie (natuurwinkel)

Bereidingswijze

- Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verhit de oven tot 175 °C.
- Hak de noten en het gedroogde fruit grof.
- Verwarm de honing in een pannetje, voeg de suiker toe en laat smelten.
- Meng in een kom de gepofte rijst met de noten, het gedroogde fruit, het lijnzaad en de lijnzaadolie.
- Roer er het honingmengsel door.
- Schep het mengsel in de ovenschaal en druk het goed aan.
- Strijk het glad met de bolle kant van een lepel die je even onder de koude kraan bevochtigt.
- Zet het ongeveer 30 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat de koek helemaal afkoelen en snijd hem dan in ongeveer 12 repen.

Verpak ze los in vetvrij papier met een touwtje eromheen zodat je ze gemakkelijk kunt uitdelen. Natuurlijk kun je ook andere gedroogde vruchten en noten gebruiken. Of doop de repen in wat gesmolten pure chocolade en laat ze op bakpapier drogen.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven