Flammkuchen

Flammkuchen

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Frans |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen: 4

Caspar krijgt gezelschap in de keuken! Karin Luiten komt met Caspar Flammkuchen maken. Caspar heeft natuurlijk als Zwitser zijn eigen variant, maar omdat Karin een nieuw kookboek (Koken zónder pakjes en zakjes 2) heeft geschreven, pakken we haar recept erbij!

Ingrediënten

250 gram bloem
150 ml lauw water
1 zakje gistkorrels
1 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui
125 gram spekjes
125 gram crème fraîche
175 gram volle kwark

Bereidingswijze

Deeg:

  • Zeef de bloem in een grote kom.
  • Strooi zout aan de ene kant, gist aan de andere kant.
  • Giet er water en olijfolie bij.
  • Meng met een vork even door elkaar en kneed dan met de hand tot een samenhangend deeg.
  • Haal dit uit de komen kneed op het aanrecht zeker 5 minuten stevig.
  • Leg de deegbal terug in de kom, bedek met plasticfolie en laat ongeveer 1 uur op een warme plek rijzen tot de bal 2x zo groot is.
  • Verwarm intussen de oven voor op 225 °C (iets heter mag ook).
  • Bedek de bakplaat met bakpapier en duw het deeg met je vingers uit over de hele plaat.
  • Meng crème fraîche en kwark en strijk op het deeg.
  • Pel en halveer de ui en snijd de helften in halve ringen.
  • Verdeel over het kwarkmengsel en bestrooi met de spekjes.
  • Bestrooi met peper en laat nog een kwartiertje narijzen.
  • Bak in de hete oven in ongeveer 15 minuten goudkleurig.

Gerelateerde recepten

NPL - 440x154
banner bgl  zomer 2017
VL - Kerstbanner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven