Gebakken scholfilet à la bonne femme

Gebakken scholfilet à la bonne femme

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Frans |  Bereidingstijd:  |  Aantal personen: 4

Een bord vol vitamines vies? Helemaal niet! Caspar maakt een heerlijke scholfilet à la bonne femme.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met vis? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Weten hoe Caspar dit gerecht klaarmaakt? Bekijk het fragment hieronder:

Ingrediënten

Voor de remouladesaus:
3 el mayonaise
3 ansjovisfilets, fijngehakt
1 grote augurk, fijngehakt
1 el kappertjes
3 takjes platte peterselie, fijngehakt


Voor de bonne femme:
150 g gerookte spekblokjes
250 g kleine champignons
500 g krieltjes gehalveerd, in de schil en gestoomd
200 g wortelballetjes, geblancheerd
100 g diepvries doperwten, ontdooid
4 el kleine zilveruitjes


Voor de scholfilet:
600 g scholfilet
1 el citroensap
4 el bloem
1 el olijfolie
2 el roomboter
Zout en peper
1 citroen, in plakjes
6 takjes platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

    voor de remouladesaus:

  • Meng de mayonaise, de ansjovisfilets, augurk, kappertjes en peterselie en roer goed door.


  • Voor de bonne femme:

  • Bak het spek krokant in eigen vet en haal uit de pan.
  • Bak dan de champignons in dezelfde pan.
  • Laat al het vocht verdampen en bak ze mooi bruin. Haal ze vervolgens uit de pan.
  • Doe de krieltjes en de roomboter in de pan en bak goudbruin.
  • Voeg dan het spek, de champignons, wortel, doperwten en zilveruitjes toe en bak nog 2 minuten mee.


  • Voor de scholfilet:

  • Wrijf de vis in met het citroensap en bestrooi met wat zout en peper.
  • Haal de filets vervolgens door de bloem en bak mooi bruin in de olijfolie en roomboter.
  • Serveer de vis bij de bonne femme en maak af met remouladesaus, citroen en peterselie.

Gerelateerde recepten

Banner zomer NPL
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x153

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven