Second ScreenKoffietijd.nl

Gehaktbrood met ei en kropsalade

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: overig |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen: 4

Dit gehaktbrood wordt in een cake- of broodvorm gebakken, maar je kunt het brood eventueel ook direct op de met bakpapier bedekt bakplaat bakken.

 

Ingrediënten

Voor het gehaktbrood:
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook gehakt
ca. 10 gemalen cream crackers
120 ml volle melk
1 eetlepel dijon mosterd
1 eetlepel worcestershire sauce
1 tl tabasco
6 eieren waarvan 4 hardgekookt
4 eetlepels gehakte peterselie
1 kg halfom gehakt
peper, zout
beetje olijfolie

Voor het glanslaagje:
125 ml (1/8 l) ketchup
4 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels azijn

Voor de dragon dressing:
1 sjalotje met peper
zout
2 el verse dragonblaadjes
3 el azijn
1 eidooier
1 el gembersiroop
1 el mosterd
150 ml olijfolie

Bereidingswijze

- Fruit de uisnippers  aan in een beetje olijf olie,  de ui mag kleuren maar niet verbranden. Voeg op het laatst de knoflook toe en fruit kort  mee. Laat afkoelen.

- Maal de crackers fijn, en meng in een kom met de twee eieren, de melk, de worcestershire saus, de tabasco, en de mosterd. Klop dit even goed door elkaar en meng met de afgekoelde uien en de gehakte peterselie door het gehakt. Bekleed een cake- of broodvorm met bakpapier, en doe de helft van het deeg in de vorm. druk over de lengte van de vorm de vier eieren in het gehakt en schep het overige gehakt mengsel erop. Druk aan.

- Roer voor het glanslaagje  ketchup, bruine suiker en azijn door elkaar. Verdeel ongeveer 2/3 hiervan over het gehakt. Bak het gehakt in een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden in ongeveer 1 uur gaar. Verdeel een paar minuten voor het einde van de baktijd de rest van het ketchupmengsel over het gehakt. Laat het gare gehaktbrood even uitdampen en keer het voorzichtig. Snijd het gehaktbrood in plakken.

- Heerlijk met boeren bruin of zuurdesem brood en een frisse salade met dragon dressing.

Dragon dressing:

- Meng de ingrediënten voor de dragon dressing in een mengbeker en mix met een staafmixer tot gladde dressing.

- Bewaar afgedekt in de koelkast

  • Connie | 4 oktober 2013 om 16:38

    Nou, wij vonden het superlekker. Heb het nu al 5 keer gemaakt. (ook al 1 weggegeven hoor). Toppertje
    Heb wel trouwens een vraagje, kun je het invriezen ivm het gekookte ei?
    Groetjes Connie

  • ruitertjes | 24 september 2013 om 10:46

    Overigens ook al eens pitabroodje met tilapiafilet met de baba ganoush gemaakt. Nog zo’n lekker gerecht van jullie !

  • ruitertjes | 24 september 2013 om 10:37

    Gehaktbrood was superlekker ! !! Het restje dat over was werd de volgende dag op brood gedaan. “Mam, dit is zo lekker. Dat moet je vaker maken hoor ! ” :)

    • Koffietijd | 24 september 2013 om 11:00

      Leuk om te horen dat de kinderen er ook van genoten hebben!

  • ruitertjes | 21 september 2013 om 18:14

    Het was superleuk om dit gerecht te maken . Staat nu te pruttelen in de oven Benieuwd hoe ‘t smaakt ! Ook ik ben zout en peper vergeten…
    Ik vind Koffietijd superleuk, supergezellig en informatief . Hoop dat jullie nog lang door mogen gaan !!

    • Koffietijd | 21 september 2013 om 19:16

      We horen graag hoe het is geworden!

  • Mirjam | 20 september 2013 om 12:59

    Was erg lekker. Maar omdat er bij de werkwijze nergens zout en peper stond ben ik het vergeten. Heb er wel een beetje bij gedaan omdat ik dacht, dat moet er toch in maar durfde niet te veel te doen omdat ik niet wist hoe zout worcester is. Dus een beetje flauw maar verder super lekker.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde recepten

140403_V172.1_Koffietijd_353x123
P180_Koffietijd-banner_maart18+
banner-koffetijd-maart

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment


Praat mee

Terug naar boven