Gele linzenschotel met kalkoen

Gele linzenschotel met kalkoen

Geef jouw stem!

Menugang:  |  Keuken: Indiaas |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Vandaag neemt Caspar ons mee naar de Indiase keuken, waar de kleuren en geuren je tegenmoet komen!
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer uit de Mexicaanse keuken? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Bekijk hieronder de video, waarin te zien is hóe Caspar dit heerlijke gerecht bereidt:

Ingrediënten

2 el ghee (Indiase geklaarde boter)
4 sjalotten, in halve ringen
2 tenen knoflook, gesneden
400 g kalkoenfilet, in dunne reepjes
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
1 tl madras curry
1 tl Herbamare kruidenzout
200 g gele linzen
1 Spaanse peper, in ringen met of zonder zaadjes
1 blikje kokosmelk
1 liter kippenbouillon
100 g babyspinazie
1 hand gepelde pistachenoten
1 hand verse koriander
10 papadums
1 fles frituurolie

Bereidingswijze

  • Laat de ghee smelten in een pan. Fruit hier een sjalotje en de tenen knoflook in aan.
  • Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes. Breng op smaak met peper en zout. Doe bij de ui en sjalot.
  • Voeg de blokjes zoete aardappel toe.
  • Doe hier 1 theelepel madras curry en 1 theelepel Herbamare keukenzout bij. Bak even mee.
  • Nu gaan de linzen, kokosmelk en Spaanse peper in de pan.
  • Voeg als laatste de kippenbouillon toe en laat dit alles 20 minuten pruttelen.
  • Maak af met de babyspinazie, gepelde pistache en een handje verse koriander.
  • Serveer met papadums.

Gerelateerde recepten

NPL - 440x154
banner bgl  zomer 2017
VL - Kerstbanner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven