Gepofte aardappel met Duitse biefstuk

Gepofte aardappel met Duitse biefstuk

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Caspar laat zien hoe je de perfecte gepofte aardappel maakt en hij bereidt een Duitse biefstuk. Niet alleen leerzaam, maar vooral heel erg lekker!
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer winterse gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

Ingrediënten

4 grote pofaardappelen (kruimige aardappelen)
2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
Het sap van 1 limoen
6 tomaten, zaadjes eruit en in blokjes gesneden
1 gele paprika, zaadjes eruit en in blokjes gesneden
1/2 tl tex mex kruiden
1 rijpe avocado
2 el crème fraîche
1 tl komijnzaadjes
1 handje gehakte koriander


Duitse biefstuk:
500 gr rundergehakt
1 in melk geweekte, witte boterham (goed uitknijpen)
1 klein bio ei
2 uien, in halve ringen
2 el roomboter
1 teent knoflook
1 handje gehakte peterselie

Bereidingswijze

Gepofte aardappel:

  • Spoel de aardappelen goed schoon, en maak droog.
  • Pak ze per stuk in met aluminiumfolie.
  • Verdeel wat olijfolie, peper en zout over de aardappelen en maak het aluminiumbakje dicht.
  • Pof de aardappelen in 60 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Fruit twee uien aan met een teen knoflook.
  • Voeg de paprika toe en een snufje tex mex kruiden. Bak even mee.
  • Doe de verse tomatenblokjes erbij en laat ongeveer 8 minuten pruttelen.
  • Breng op smaak met peper, zout en limoensap.
  • Maak de guacamole door de avocado fijn te prakken met een vork.
  • Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met komijnzaadjes, zout en peper.
  • Haal de aardappel uit de oven en verwijder de aluminiumfolie.
  • Snijd de aardappel open en schep hierin de salsa en de guacamole. Maak af met wat koriander.


  • Duitse biefstuk:

  • Meng het gehakt met wat zout, peper, de witte boterham en een ei. Kneed goed door elkaar.
  • Vorm vier biefstukjes van het gehakt en grill een paar minuten aan beide kanten op een hete grill.
  • Zorg dat de biefstukjes medium-rare zijn van binnen.
  • Smelt ondertussen de roomboter in een pan. Voeg de uienringen toe en de knoflook en laat het zachtjes in 15 minuten glazig worden.
  • Breng op smaak met peper, zout en verse peterselie. Serveer de saus op de biefstuk.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven