Geroosterde bietensoep met forel en currybrood

Geroosterde bietensoep met forel en currybrood

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Caspar maakt een heerlijk, kleurrijk soepje, gemaakt van de lekkerste geroosterde groenten! Groot voordeel: het staat zó op tafel!
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer winterse gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

Ingrediënten

Geroosterde bietensoep:
4 gekookte gepelde bieten, in kwartjes gesneden
1 grote ui, in blokken gesneden
2 tenen knoflook, in stukken
4 tomaten, in partjes gesneden
1 tl rode thaise curry pasta
1 rode paprika, in blokken gesneden
1,2 liter kippenbouillon


De garnituur:
2 plakken zuurdesem brood, in dobbelstenen
4 el zure room
1/2 bosje verse dragon, fijn gehakt
1 limoen, in partjes
1 gerookte forelfilet (ASC keurmerk)


Currybroodjes:
500 g volkorenbloem
1 zakje gist
1 tl suiker
1 snuf zout
30 g boter, in kleine klontjes
300 ml warm water
1 tl Thaise rode curry
1 handje gezouten pinda's, fijngehakt

Bereidingswijze

Geroosterde bietensoep:

  • Verdeel de bieten, ui, tomaten, paprika en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout en meng goed.
  • Rooster de groenten in ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
  • Doe ze vervolgens samen met de kippenbouillon in een soeppan.
  • Breng aan de kook en laat de soep zachtjes 10 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer en haal vervolgens door een zeef.


  • De garnituur:

  • Snijd het (zuurdesem)brood in dobbelsteunen.
  • Bak 10 minuten krokant in de nog warme oven met wat arachideolie en een teen knoflook.
  • Meng de zure room met de dragon.
  • Verdeel de gerookte forel over de vier kommen en schep de soep erop.
  • Maak af met een schepje van de frisse room en de croutons.
  • Serveer er een partje limoen erbij.



Currybroodjes:

  • Begin met de droge ingrediënten. Meng 500 gram volkorenbloem met de gist, suiker en het zout.
  • Kneed door elkaar of gebruik een keukenmachine.
  • Voeg de boter toe en kneed door.
  • Laat de Thaise rode curry oplossen in het warme water. Meng dit met het deeg.
  • Voeg tenslotte de pinda's toe en kneed tot een soepel, licht plakkerig deeg.
  • Laat een halfuur rijzen onder een natte theedoek.
  • Verdeel het deeg in 12 delen en rol deze dun uit tot lange rollen.
  • Draai een strak rondje van de dunne staaf, zodat je de vorm van een 'cinnamon bun' krijgt.
  • Verdeel de broodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Gerelateerde recepten

    NPL - Straatprijs banner
    banner bgl  zomer 2017
    VL- Banner

    Zoek een uitzending

    Sorteer op programma fragment

    Terug naar boven