Geroosterde bloemkool met zalmsteaks

Geroosterde bloemkool met zalmsteaks

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Caspar maakt een makkelijk en smaakvol maaltje met veel groente én olijfolie. Vandaag is olijfoliedeskundige Gregor Christiaans namelijk te gast, die ons alles komt vertellen over dit groene goud.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met bloemkool? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

1 kleine bloemkool, in plakken
1 ui, in parten
1 kleine pompoen, zaadjes eruit en in plakken
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijn
1 tl Al-Andalus kruiden
2 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
peper en zout


4 zalmsteaks
4 bakjes tuinkers
1 el Amerikaanse mosterd
1 bosje dille
1 teen knoflook, in plakjes
1 el sushiazijn
2 el cornichons
1 citroen, in partjes

Bereidingswijze

  • Meng de bloemkool, ui, pompoen, knoflook, komijn, Al-Andalus.
  • Besprenkel met de olijfolie en witte wijnazijn. Bestrooi met peper en zout.
  • Rooster de groenten in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 30 minuten mooi bruin en gaar. Hussel zo nu en dan even.

  • Bestrooi de zalmsteaks met zout en peper en grill ze aan twee kanten.
  • Leg ze vervolgens op een met bakpapier bekleed bakblik en houd warm.
  • Meng in een schaaltje de mosterd, dille, knoflook, sushiazijn en cornichons en roer tot er een sausje ontstaat.

  • Serveer de groenten met de zalmsteaks erop. Schep er wat saus op en knip over elk bord ruim tuinkers.
  • Serveer met citroen.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven