Gevulde tomaten met peulvruchten en noten

Gevulde tomaten met peulvruchten en noten

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

De lente is officieel begonnen en wij genieten ervan! Caspar maakt heerlijke gevulde tomaten met peulvruchten en hele noten.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met tomaat? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

8 tomaten, kapjes er af en zaadjes eruit
1 blikje zwarte bonen, gespoeld
1 blikje kikkererwten, gespoeld
1 blikje linzen, gespoeld
2 el aceto balsamico
1 teentje knoflook
1 tl verse provencaalse kruiden
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 blikje tomatenblokjes
200 g feta, verkruimeld
250 g gemengde, ongezouten noten
1 snuf chilipoeder
3 wortelen, verschillende kleuren
Zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de wortelen door de spaghettidraaier en leg deze met peper en zout en een beetje olijfolie in een ovenschaal.
  • Fruit het teentje knoflook met de uien aan tot deze glazig worden.
  • Voeg de kruiden, de azijn en de tomatenblokjes toe en laat zachtjes 8 minuten stoven.
  • Voeg dan de peulvruchten toe en roer voorzichtig om.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Laat iets afkoelen en voeg dan de feta toe.
  • Schep de massa in de tomaten en leg deze op de wortelen.
  • Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bak de noten in een droge pan tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg dan de chilipoeder en wat zout toe.
  • Laat de noten goed afkoelen en schep op de tomaten.
  • Doe de dekseltjes erop en serveer direct.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven