Hollandse varkensstoof met spek en rookworst van Janneke

Hollandse varkensstoof met spek en rookworst van Janneke

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Hollands |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen: 4

Vandaag maakt Caspar een recept uit het nieuwste kookboek van Janneke Philippi: Stoven bij Janneke thuis. Volgens haar zou je deze stoof de cassoulet van de Lage Landen kunnen noemen. Met bonen, spek en bleekselderij is het een fijn gerecht om jezelf in de winter mee op te warmen.
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer winterse gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

 

Ingrediënten

400 gr magere varkenslappen
25 gr roomboter
75 gr gerookt ontbijtspek, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 pastinaak, in kleine blokjes
1 tl venkelzaad
1 blikje tomatenpuree (70 g)
250 ml vleesbouillon
1 rookworst
2 takjes bladselderij
200 g witte bonen (uit blik of pot)

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes en dep goed droog met keukenpapier.
  • Smelt de boter in een braadpan.
  • Bak het spek met de ui, de knoflook, de pastinaak en het venkelzaad 4 minuten.
  • Schep het vlees erdoor en bak 3 minuten mee.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut.
  • Schenk de bouillon langs de rand in de pan en breng tegen de kook.
  • Draai het vuur laag, leg de rookworst en takjes bladselderij in de pan en stoof het vlees afgedekt in 40 minuten gaar.
  • Schep na 30 minuten de bonen erdoor en stoof nog 10 minuten mee. Breng de stoof op smaak met peper. Lekker met stokbrood.

Gerelateerde recepten

Banner zomer NPL
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x153

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven