Italiaanse kipsalade

Italiaanse kipsalade

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Italiaans |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Hoog bezoek in de studio: minister-president Mark Rutte zit vandaag bij ons op de bank. Wat hij het allerliefste eet? Een gezonde Italiaanse kip salade! Daar weet Caspar wel raad mee.
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer salades? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Bekijk hieronder de video, waarin te zien is hóe Caspar dit heerlijke gerecht bereidt:

Ingrediënten

Italiaanse salade:
1 krop radicchio
1 zakje rucola
1 bakje rode snoeptomaatjes
1 rode en 1 witte grapefruit, geschild en de partjes uitgesneden
1 avocado, geschild en in plakjes
1 zoete pastinaak, geschild en in hele kleine blokjes
1/2 bosje verse basilicum
4 kippendijen


Bloemkoolpesto:
1 hand bloemkoolroosjes, fijn gesneden
2 el pijnboompitten, geroosterd
2 el geraspte Parmezaan
1 teen knoflook
Het sap van de grapefruits
4 el olijfolie


Siciliaans brood:
450 g fijn maismeel
115 g bloem
2 tl zout
20 g verse gist
360 ml lauwwarm water
30 ml olijfolie
Een handje sesamzaadjes

Bereidingswijze

Bloemkoolpesto:

  • Begin met de bloemkoolpesto. Snijd de bloemkool in roosjes en hak heel fijn of mix met de staafmixer.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot een pesto in de staafmixer. Breng verder op smaak met peper en zout en laat de smaken minimaal 20 minuten intrekken.


    Italiaanse salade:

  • Breng de kippendijen op smaak met peper, zout en een beetje olie. Bak in een droge koekenpan goudbruin.
  • Frituur de blokjes pastinaak in een klein bodempje olie.
  • Meng de radicchio met de rucola, partjes grapefruit, plakjes avocado, tomaten en de helft van de pesto.
  • Verdeel de salade over vier borden. Leg hierop de kip in plakjes en maak af met de rest van de pesto en wat blaadjes basilicum.


  • Siciliaans brood:

  • Breek de gist in het water en laat het papje 10 min staan. Doe de olijfolie erbij.
  • Meng de twee soorten bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gistpapje in het kuiltje en meng alles door elkaar met een houten lepel.
  • Meng het deeg in een mixer met deeghaken door elkaar. Voeg het zout toe en meng nogmaals 1 min.
  • Bevestig de kneedhaak aan de keukenmachine en kneed totdat de deegbal van de kom loslaat. Indien je geen keukenmachine hebt, kun je ook je handen gebruiken.
  • Leg de deegbal in een licht ingevette kom en dek af met een theedoek. Laat één uur rijzen.
  • Druk de lucht uit het deeg en verdeel in 2 gelijke delen. Laat 5 min rusten onder een theedoek.
  • Rol het deeg uit tot 2 vierkanten. Rol ze strak op tot je een mooie rol deeg hebt. Maak de deegrollen langer en vorm ze tot de letter S.
  • Bestuif de broden met wat water en bestrooi met sesamzaadjes.
  • Dek de broden af en laat ze nogmaals één uur rijzen, op een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en leg de broden hierin.
  • Zet de oven na 10 min op 200 graden.
  • Bak de broden goudbruin in een halfuur.

Gerelateerde recepten

NPL - 440x154
banner bgl  zomer 2017
VL - Kerstbanner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven