Ku lo yuk voor Chinees nieuwjaar

Ku lo yuk voor Chinees nieuwjaar

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Chinees |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Hoewel Februari alweer voor de deur staat, begint 2017 in China officieel morgen pas. Dit grote feest wordt ook op veel plekken in Nederland gevierd en daarom maakt Caspar een typisch Chinees gerecht: Ku lo yuk met bami.
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer uit de Chinese keuken? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

De vulling:
500 g procureur, in kleine blokjes
1 rode paprika, in repen
1 gele paprika, in repen
3 mineola's
2 uien, in 8 parten
1 teen knoflook, in plakjes
2 el rijstolie of arachideolie


Marinade:
1 ei
2 el water
3 el lichte sojasaus
3 el shaoxinwijn


Zoetzure saus:
1 duim geraspte gember
50 ml gember siroop
3 el ketjap
300 ml ketchup
100 ml witte wijnazijn
2 el palmsuiker


Beslag:
75 ml water
60 g maizena
80 g bloem
Bami:
250 g eiernoedels
2 eieren, los geklopt
1/2 winterpeen
1/2 prei
150 g taugé
100 g gerookte ham, in kleine plakjes

Bereidingswijze

De vulling:

  • Snijd het vlees in kleine blokjes. Kluts het ei en meng met de sojasaus en Shaoxinwijn.
  • Voeg het vlees toe en laat minimaal een half uur marineren.


    Zoetzure saus:

  • Verwarm in een pannetje de gembersiroop, ketjap, ketchup, azijn, palmsuiker en gember.
  • Roer tot de suiker is opgelost en zet het vuur heel laag. Verhit de olie in een bakpan en fruit de uien en de knoflook. Voeg de parpika’s toe en bak even mee. Voeg de saus toe en verwarm 2 minuten door. Leg de vleesballetjes in de pan.


    Beslag:

  • Meng de bloem en de maizena in een kom. Beslag:Voeg al kloppend met een garde het water toe en vorm een glad beslag. Beslag:Rol de balletjes hierdoor en frituur ze op 150 graden mooi goudbruin in zo’n 5 minuten. Houd apart.


    Bami:

  • Kook de bami volgens de aanwijzigen op de verpakking. Zeef en spoel koud.
  • Verhit olie in een wokpan en bak de winterpeen met de prei, totdat ze zacht zijn.
  • Schuif de groenten aan de kant en voeg de losgeklopte eieren toe. Wacht tot de eieren beginnen te stollen en doe de bami erbij.
  • Verwarm even mee en voeg als allerlaatste de kleine plakjes ham en taugé toe. Eet smakelijk!

Gerelateerde recepten

NPL - 440x154
banner bgl  zomer 2017
VL - Kerstbanner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven