Makkelijke kipstoof

Makkelijke kipstoof

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Frans |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen:

Caspar geeft inspiratie voor een makkelijk en winters eenpansgerecht. Handig om vooraf te maken en nóg lekkerder als je hem opnieuw opwarmt, dus ook perfect voor als je niet allemaal tegelijk aan tafel kunt. Hoewel dat natuurlijk wel gezelliger is…

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer winterse gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

4 kippenbouten, in tweeën
1 el bloem
200 gram gerookte spekblokjes
2 el boter
1 grote ui, gesnipperd
2 pastinaken, geschild en in partjes
1 wortel, in blokjes
1 l rode wijn
3 blaadjes laurier
4 takjes verse tijm
1 kaneelstokje
150 g zilveruitjes
500 g kriel met schil, gewassen en gehalveerd
Peper en zout

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kop met peper, zout en bloem.
  • Smelt de boter in een grote, diepe pan met dikke bo-dem.
  • Voeg het spek toe en bak dit in 2 minuten uit.
  • Doe de kip erbij en bak ook deze mee tot deze begint te kleuren.
  • Voeg de ui, pastinaak, wortel, rode wijn, laurier, tijm en het kaneelstokje toe en laat 20 minuten zachtjes stoven.
  • Doe de kriel erbij en stoof nog 25 minuten door.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer de zilveruitjes erdoor.
  • Gerelateerde recepten

    Banner zomer NPL
    banner bgl  zomer 2017
    koffietijd_439x153

    Zoek een uitzending

    Sorteer op programma fragment

    Terug naar boven