Mosterdbroodjes en huzarensalade

Mosterdbroodjes en huzarensalade

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Hollands |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen: 4

Caspar staat samen met  slager Dirk Smolders in de keuken. Dirk heeft een zultkroket bij en daar heeft Caspar het perfecte gerecht bij! Mosterdbroodjes met een huzarensalade. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met vlees van slagers? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Voor de mosterdbroodjes:
500 g witte bloem
200 ml lauwwarm water
7 g gist
1 tl zout
1 tl mosterdpoeder
1 tl pittige, gladde mosterd
Wat olijfolie en sesam zaadjes

Voor de huzarensalade:
500 gr vastkokende aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 Spaanse ui, gesnipperd
3 hard gekookte eieren, fijn gehakt
1 zure bom, in kleine blokjes
2 el gehakte krulpeterselie
100 ml mayonaise
1 bakje zure room
1 tl worchestershiresaus
1 el gladde mosterd
250 g zult, in kleine blokjes gesneden
zout en peper

Garnering:
wat peterselie
gekookte eieren

Bereidingswijze

Voor de broodjes:

  • Zeef de bloem boven en kom en doe daar het water, de gist, het zout, de mosterdpoeder en de gladde mosterd bij.
  • Kneed dit tot een soepel deeg en laat een uur rijzen op een warme plek.
  • Vorm vervolgens broodjes van het deeg en laat nogmaals een half uur rijzen.
  • Bestrooi ze met wat sesamzaadjes en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden in 30 minuten goudbruin.

Voor de salade:

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelstenen.
  • Blancheer ze vervolgens beetgaar en spoel ze daarna koud.
  • Meng de aardappelen met alle overige ingrediënten en roer goed door met een spatel.
  • Maak af met de gekookte eieren en wat peterselie.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven