Muhammara en fatteh met pita’s

Muhammara en fatteh met pita’s

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Midden-Oosten |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen:

Caspar maakt meerdere sobere opties van Syrische gerechten, die je kunt maken om dit weekend  stil te staan bij de situatie in Syrië.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer oosterse gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Voor de pitabroodjes:
450 g bloem, gezeefd
1,5 tl zout
30 g gist
280 ml lauwwarm water
20 ml olijfolie

Voor de muhammara:
3 rode paprika’s
100 gram walnoten
1/2 bos bosuitjes, in ringen
1 Spaanse peper, met of zonder zaadjes
1 boterham, geroosterd
2 el granaatappelstroop/melasse
Sap van 1/2 citroen
1/2 tl gemalen komijn
2 el olijfolie
Zout en peper

Voor de fatteh:
350 g kikkererwten in blik
Pitjes van 1 granaatappel
1 el gehakte koriander
1 el gehakte peterselie
1/2 tl komijn
250 ml Griekse yoghurt
2 tenen knoflook
Sap van 1 limoen
2 el tahini

Bereidingswijze

Voor de pita’s:

  • Doe alle ingrediënten voor het brood in een mengkom van je keukenmachine en kneed met de deeghaak in 4 minuten glad. Dit kan ook met de hand, maar dat duurt iets langer.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Verdeel het in 12 ballen en rol deze uit tot een soort druppelvorm.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de deegdruppels hierop.
  • Laat ze nog 30 minuten rijzen.
  • Bak de deegdruppels 4 tot 6 minuten in een oven van 230 graden.
  • Besprenkel ze eventueel met water om er iets meer lucht in te krijgen.

Voor de muhammara:

  • Rooster de paprika’s in een gasvlam.
  • Haal vervolgens het vel eraf en snijd de zaadjes eruit.
  • Snijd de paprika daarna in grove stukken en doe ik de keukenmachine.
  • Rooster de walnoten in een pan en schep ze vervolgens ook in de keukenmachine.
  • Doe daarna alle andere ingrediënten ook in de machine en meng het tot een mooie, grove saus.

Voor de fatteh:

  • Verwarm de kikkererwten in eigen vocht. Zorg dat ze niet koken.
  • Meng ondertussen de yoghurt met de komijn, limoensap, knoflook, tahini en wat zout en peper tot een gladde saus.
  • Breek de verse pita’s op een heet bord, schep daar de warme kikkererwten op en schep daarop het yoghurtmengsel.
  • Maak af met wat granaatappelpitjes, de peterselie en de koriander.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153kopiekopie
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven