Oosterse salade met wontons

Oosterse salade met wontons

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Chinees |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Om de week goed te beginnen maakt Caspar een oosterse salade met wontons. Een chinees recept waar eindeloos op gevarieerd kan worden. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer salades? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

Ingrediënten

Voor de wontons:
200 gr champignons, fijngehakt
200 gr shiitakes, fijngehakt
200 gr enoki paddenstoel, fijngehakt
1 bosje bosui, fijngesneden
1 teen knoflook, gehakt
50 ml sojasaus
50 ml ketjap
2 el gembersiroop
1 blik waterkastanjes, uitgelekt en gehakt

Voor de salade:
1/2 Chinese kool, in repen
1 bakje peulen, gestoomd
1 rode,1 groene,1 gele paprika, in dunne reepjes
200 g taugé
2 dikke wortelen, in dunne reepjes

Voor de dressing:
4 eetlepels sweet chilli saus
4 eetlepels sushi su
4 eetlepels olijfolie
1 tl sesamolie

Bereidingswijze

  • Bak alle champignons, de bosuien en de knoflook tot ze mooi kleuren.
  • Blus af met de sojasaus, ketjap en gembersiroop.
  • Mix daarna de kastanjes erdoor en bak nog even mee.
  • Leg een wontonvel op een plank.
  • Schep er vervolgens een lepel van het groentemengsel op en vouw dicht.
  • Zorg dat de randen een beetje vochtig zijn en druk ze dan goed samen.
  • Stoom de wontons in enkele minuten gaar.
  • Meng de ingrediënten voor de salade en schep in een diep bord.
  • Meng voor de dressing ook alle ingrediënten en giet over de salade.
  • Hussel de salade goed en laat dit 15 minuten trekken.
  • Serveer de wontons dan op de salade.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153
banner bgl  zomer 2017
Koffietijd_439x153_v1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven