Ovenschotel met asperges, kabeljauw en aardappel

Ovenschotel met asperges, kabeljauw en aardappel

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Hollands |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Joepie! Het is weer aspergetijd en dat vinden we heel fijn. Caspar ook en hij laat je zien hoe deze groente tot zijn recht komt in deze ovenschotel. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer ovenschotels? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

12 witte asperges, geschild
1 kg aardappelen, gekookt, geschild, in dunne plakjes
250 ml verse room
1 ui, gesnipperd
2 hardgekookte eieren, fijngehakt
2 el peterselie, gehakt
2 el dille, gehakt
1 el grove honingmosterd
600 g kabeljauwfilet
4 plakken Gelderse ham, gesneden
1 el roomboter
Eventueel 250 g spinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Fruit de ui aan in 1 eetlepel roomboter.
  • Voeg de room, mosterd en de kruiden toe als de ui glazig wordt.
  • Laat dit 5 minuten zachtjes trekken.
  • Bedek de ovenschaal met de asperges en giet de helft van de room eroverheen.
  • Leg de plakjes aardappel erop.
  • Giet de rest van de room over de aardappel.
  • Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en rol hem in de beenham.
  • Grill deze pakketjes op een hete grill en leg ze vervolgens op de aardappels.
  • Zet de schotel daarna 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak af met wat citroen, peterselie en de gehakte eieren.
  • Eventueel kan er ook spinazie in.
  • Bak hiervoor de spinazie kort en laat het uitlekken.
  • Leg vervolgens de spinazie op de asperges en bak gewoon mee in de ovenschotel.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven