Pannenkoekenlasagne

Pannenkoekenlasagne

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Italiaans |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Een verrassende variant op lasagne: pannenkoekenlasagne! Caspar laat je zien hoe je dit heerlijke gerecht maakt!

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer uit de Italiaanse keuken? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Bechamelsaus:
500 ml melk
2 el roomboter
2 el bloem
Snuf nootmuskaat
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
Peper zout

Lasagnesaus:
1 courget, in blokjes
1 aubergine, in blokjes
2 uien, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
2 tenen knoflook, gehakt
2 blikken tomatenblokjes
200 ml rode wijn, naar smaak
400 g rundergehakt
1 el Spaanse kruiden
4 bollen mozzarella, in plakken

Pannenkoeken:
250 g bloem, gezeefd
500 ml melk
2 eieren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Voor de bechamelsaus:

  • Smelt de boter in een pan op laag vuur. Meng vervolgens de bloem erdoor en laat ongeveer 3 minuten staan.
  • Roer er daarna in scheuten de melk doorheen.
  • Laat dit 3 minuten zacht koken.
  • Vervolgens kan de Parmezaanse kaas erin en laat dit smelten.
  • Doe er als laatste de nootmuskaat erin en breng verder op smaak met zout en peper.
  • Voor de pannenkoeken:

  • Zeef de bloem in een kom.
  • Roer de helft van de melk erdoor.
  • Vervolgens kunnen een voor een de eieren erbij.
  • Meng dit goed door elkaar zodat er geen klonten ontstaan.
  • Daarna kan de andere helft van de melk erbij.
  • Voor de tomatensaus:

  • Bak het rundergehakt rul en haal het dan uit de pan.
  • Gebruik dezelfde pan en bak daarin de courgette, aubergine, ui, knoflook en paprika tot ze glazig worden.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes en de rode wijn toe en laat de saus even indikken.
  • Voeg daarna nog de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Vet een springvorm in en bouw de lasagne op.
  • begin met een pannenkoek en smeer daar wat bechamelsaus op.
  • vervolgens een laag lasangesaus en daarop mozzarella en weer een pannenkoek.
  • Vervolg dit tot alles op is.
  • Zet de springvorm in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
  • Haal daarna uit de springvorm en snij de pannenkoekenlasagne aan en serveer direct.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153kopiekopie
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven