Parelgortsoep

Parelgortsoep

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

De remedie tegen druilerig, vies weer? Een grote kom soep! Daarom maakt Caspar een gezonde parelgortsoep voor ons klaar. 
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer uit de Mexicaanse keuken? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

Ingrediënten

4 bospenen, geschild in plakjes
2 uien, gesnipperd
1 blikje tomatenpuree
1 Spaanse peper
1 tl kurkuma
1 snuf paprikapoeder
1 snuf komijn, gemalen
200 g parelgort
sap van 1 limoen
1,5 liter kippenbouillon
1 bakje rivierkreeftjes
100 ml slagroom
1 bakje verse kervel

Bereidingswijze

  • Fruit de wortel met de uien aan in 3 eetlepels olijfolie in een soeppan.
  • Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en bak 1 minuut mee.
  • Doe de parelgort erbij en bak even mee.
  • Pers het sap van een limoen en voeg toe. Doe de bouillon erbij en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Laat de soep 25 minuten pruttelen.
  • Verdeel de soep over vier borden en maak af met de rivierkreeftjes, de room en een handje verse kervel.

Gerelateerde recepten

Banner zomer NPL
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x153

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven