Pasta met courgette en tuinbonen

Pasta met courgette en tuinbonen

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 10-20 min |  Aantal personen: 2

Vandaag maakt Marleen van Es pasta met courgette en tuinbonen uit haar kookboek OOGST.

Zelf aan de slag? Bekijk snel de video’s hieronder!

Maak kennis met Marleen:

Ingrediënten

250 g gedopte tuinbonen
1 courgette
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
250 g verse pappardelle
versgemalen zwarte peper en zeezout
1-2 gedroogde chilipepers
takjes munt
parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Blancheer de tuinbonen en dop ze nog een keertje zodat je het groene boontje overhoudt.
  • Zet een pan met water op het vuur voor de pappardelle en breng aan de kook.
  • Rasp de courgette grof en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflook lichtbruin.
  • Voeg de courgette toe en bak 5 min mee.
  • Voeg de tuinbonen bij de courgette en warm even kort mee.
  • Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer het courgette- en tuinbonenmengsel met de pappardelle en breng op smaak met zout en peper.
  • Maal de gedroogde pepertjes in een vijzel, strooi over de pasta, maar gebruik zoveel als je lekker vindt. Bestrooi met blaadjes munt.
  • Serveer direct en rasp er aan tafel wat Parmezaanse kaas overheen.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven