Pasta primavera met gegrilde pancetta

Pasta primavera met gegrilde pancetta

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Italiaans |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Frans Bauer zingt zijn lied Bella Italia in de koffietijdkeuken en Caspar is gelijk geïnspireerd. Hij maakt een heerlijke Italiaanse pasta primavera.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer Italiaanse gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

150 g dubbel gedopte diepvries tuinbonen
200 g groene asperges, in stukjes
150 g sperziebonen, in stukjes
150 g verse doperwten
450 g spinazie tagliatelle
1 kleine venkel, in reepjes
1 teen knoflook, gehakt
450 ml verse slagroom
150 g verse Parmezaan, geraspt
250 g pancetta, iets dikker gesneden

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan water met wat zout aan de kook.
  • Blancheer hierin één voor één alle groenten, behalve de venkel, beetgaar.
  • Spoel alle groenten daarna met koud water af en zet apart.
  • Kook in dezelfde pan de pasta beetgaar.
  • Fruit in een pan de venkel aan in een klontje roomboter.
  • Voeg de knoflook toe als deze begint te kleuren.
  • Bak dit 1 minuut mee.
  • Blus vervolgens af met de room.
  • Meng er 3 eetlepels Parmezaanse kaas door.
  • Schep er vervolgens ook de groenten en de pasta doorheen.
  • Laat dit opstaan tot het goed warm is.
  • Verdeel de pasta daarna over vier borden.
  • Bak de pancetta op een hete grill.
  • Snijd hem in stukken en serveer op de pasta.
  • Maak af met veel peper en de rest van de Parmezaanse kaas.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153kopiekopie
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven