Rabarbertaart met chocoladebodem

Rabarbertaart met chocoladebodem

Geef jouw stem!

Menugang: Nagerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Rabarber is weer volop verkrijgbaar, dat vinden wij heel fijn! Caspar maakt een heerlijke rabarbertaart met een chocoladekoekjesbodem. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer nagerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

25 chocolade-crèmekoekjes
500 g rabarber, in stukken
150 g suiker
60 g bloem, gezeefd
3 eieren
200 ml Crème fraîche
200 ml melk
1 vanille stokje
4 el roomboter
Eventueel ijs naar keuze

Bereidingswijze

  • Verpulver de koekjes.
  • Dit kan makkelijk door de koekjes in een plastic zak te stoppen en dan met een deegroller op de zak te slaan tot de koekjes goed klein zijn.
  • Smelt de roomboter.
  • Schep de koekjes door de boter.
  • Smeer een bakvorm in met wat boter en bloem.
  • Schep het koekjesmengels erin, verdeel en druk goed aan.
  • Schraap het merg uit het vanille stokje en doe ik een mengkom.
  • Voeg daar de eieren, de suiker, de Crème fraîche en de melk aan toe.
  • Meng goed door.
  • Schep in delen de bloem erdoor en meng goed zodat de klontjes verdwijnen.
  • Vervolgens de rabarberstukken erdoorheen.
  • Giet het rabarbermengsel op de koekjes.
  • Zet de taart vervolgens in een voorverwarmde oven van 210 graden en laat 30 minuten staan.
  • Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen.
  • Maak af met een bolletje ijs.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven