Rijstschotel uit de oven

Rijstschotel uit de oven

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Het is koud! En koud weer vraagt om een lekkere, verwarmende ovenschotel. Met rijst, wel te verstaan.
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer met rijst? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

Ingrediënten

500 g paella rijst
200 g ongekookte kikkererwten, 1 nacht geweekt
1 blikje tomatenblokjes
1 pakje saffraan
1 glas witte wijn
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
200 g krenten, geweekt
1 liter groentebouillon
4 el cashewnootjes, geroosterd met wat cajunkruiden
1 tl paprikapoeder Edelsuss
1 el verse gehakte dille
1 el verse gehakte krulpeterselie

Bereidingswijze

  • Begin met het glazig bakken van een ui in 4 eetlepels olijfolie en voeg vervolgens de knoflook en paprikapoeder toe. Bak dit 1 minuut mee.
  • Doe de rijst erbij en bak nogmaals 1 minuut mee.
  • Voeg dan de tomatenblokjes, kikkererwten, de wijn, bouillon en de saffraan toe en zet het gerecht 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Roer het geheel zo nu en dan even om met een lepel.
  • Bak in de tussentijd de paddenstoelen in een klontje roomboter bruin en breng op smaak.
  • Rooster een paar cashewnoten in een droge pan, breng op smaak met cajunkruiden en voeg deze bij de paddenstoelenmix.
  • Haal de rijst uit de oven en verdeel de paddenstoelenmix over de rijstschotel.
  • Serveer met een vers stokbrood.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153
banner bgl  zomer 2017
Koffietijd_439x153_v1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven