Rode wijn paella met gamba’s en vongole

Rode wijn paella met gamba’s en vongole

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Spaans |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Het is feest vandaag en daarom maakt Caspar een Spaans feestmaal! Ook heerlijk voor in het weekend met de hele familie!

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met rijst? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier

Ingrediënten

1 blikje tomatenblokjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gehakt
1 snuf saffraan
1 tl paprikapoeder
1 tl gehakte peterselie
1 citroen, in partjes
1 tl palmsuiker
6 witte asperges, geschild en in stukjes van 1 cm
150 gr verse doperwten
400 gr risottorijst
800 ml kippenbouillon
250 ml volle Spaanse rode wijn
8 grote garnalen, darmen eruit
25 verse vongoles

Bereidingswijze

  • Fruit het uitje met de asperges en de knoflook aan in grote pan met olijfolie.
  • Laat een paar minuten bakken en voeg dan de paprikapoeder toe.
  • Doe hier de tomatenblokjes, de rode wijn, palmsuiker en een snufje saffraan bij.
  • Stoof dit op een laag vuur in ongeveer 8 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe met de bouillon en laat 10 minuten pruttelen.
  • Doe de garnalen en doperwten erbij en stoof nogmaals 10 minuten.
  • Kook de vongoles in een klein beetje water met een deksel op de pan.
  • Wacht tot ze open zijn en schep ze vervolgens op de paella.
  • Serveer met citroenpartjes, peterselie en eventueel vers stokbrood.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven