Romige kokoskip met noedels

Romige kokoskip met noedels

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Oosters |  Bereidingstijd: 10-20 min |  Aantal personen: 4

De Oosterse keuken is een van Caspars favorieten! Dit gerecht staat zó op tafel op een doordeweekse dag.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer Oosterse gerechten vind je hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

4 kipfilets
1 blikje kokosmelk
1 teentje knoflook, gesneden
1 el santen
2 stengels citroengras
1 tl sesamolie
200 ml water met 1 blokje kippenbouillon
3 blaadjes citroenblad
350 g eiernoedels
rasp van 1 sinaasappel
2 komkommers, zaadjes eruit en in vieren
6 el oestersaus
1 bos bosui
1 bos koriander

Bereidingswijze

  • Breng de kokosmelk aan de kook met citroenblad, het citroengras, de knoflook, santen, de bouillon en wat sesamolie.
  • Zet het vuur laag en pocheer hierin de schoongemaakte kipfilets in 20 minuten.
  • Kook de noedels gaar in ruim water met sinaasappelrasp, giet af en spoel het vervolgens af met koud water. Laat even staan.
  • Blancheer de erwten een paar minuten.
  • Stoom de komkommers in acht minuten en leg op een hete schaal.
  • Verwarm de oestersaus in een steelpannetje en verdeel dit over de komkommer. Strooi hier de bosui en koriander overheen. Serveer de noedels in een diepe kom. Verdeel de kip met de kokossaus hierover en de komkommer ernaast.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153kopiekopie
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven