Slasoep met pecorino-croutons

Slasoep met pecorino-croutons

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: 10-20 min |  Aantal personen: 4

Vandaag maakt Marleen van Es slasoep met pecorino-croutons uit haar kookboek OOGST.

Ingrediënten

Voor de slasoep:
1 flinke krop sla (350 a 400 g)
2 sjalotten
25 g roomboter
500 ml kruidenbouillon
200 g doperwten
1 takje verse munt
125 ml slagroom
versgemalen peper en zout

Voor de croutons:
40 g pecorino
20 g tarwebloem
1 el olijfolie

Bereidingswijze

Voor de slasoep:

  • Breek de bladeren van de krop en was de sla grondig.
  • Laat de slabladeren uitlekken.
  • Leg een aantal kleine bladeren apart om te garneren en hak de rest grof.
  • Snipper de sjalotten fijn.
  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak de sjalot zacht.
  • Voeg de sla toe en laat even meebakken tot de bladeren zijn geslonken.
  • Voeg dan de bouillon, doperwten en verse munt toe.
  • Laat de soep een paar minuten zacht koken.
  • Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer in de blender met de staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en
  • Garneer de soep met de pecorino-croutons, munt en kleine slablaadjes.

Voor de croutons:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rasp de pecorino en meng met de bloem en olijfolie.
  • Knijp met je vingers kleine bolletjes van het kaasmengsel.
  • Leg de kaascroutons op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in het midden van de oven in 10 minuten lichtbruin.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven