Spareribs, groenten en aardappelen van de barbecue

Spareribs, groenten en aardappelen van de barbecue

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen: 4

Caspar heeft zomerkriebels en gaat vandaag lekker buiten barbecueën. Hij gaat aan de slag met gemarineerde spareribs, groenten en gepofte aardappelen. Lekker voor in het weekend maar ook voor door de week!

Turci
Turci is een 100% natuurlijke kruidenspray. In de spray zit verse kruidenolie en zonnebloemolie, waardoor je geen moeite meer hoeft te doen om bijvoorbeeld knoflook te snijden. Éen of twee sprays zijn al genoeg voor een maaltijd. Omdat het een spray is, kun je het makkelijk doseren. De spray is verkrijgbaar in verschillende smaken: basilicum, knoflook, chili en truffel.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten van de barbecue? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

Ingrediënten

Voor de spareribs:
2 kg runderribben
4 tl cajunkruiden
3 tl citroenpeper
3 tl ras el hanout
3 tl bruine suiker
2 tl uienpoeder
2 tl knoflookpoeder
200 ml sushi su
300 g houtsnippers
1 of twee sprays Turci chili kruidenspray

Voor de saus:
100 ml yoghurt
100 ml humus
2 el peterselie, gehakt
2 el gembersiroop
3 tenen knoflook, geperst

Voor de groenten:
2 aubergines
2 courgettes
Scheut olijfolie
Peper zout

Voor de aardappelen:
4 kruimige aardappelen
Scheut olijfolie
250 ml zure room
Handje bieslook, gehakt

Bereidingswijze

Het vlees:

  • Week de houtsnippers een uur onder water.
  • Maak van alle specerijen een mix en wrijf het vlees in.
  • Meng de overgebleven kruiden met de sushi su.
  • Laat de marinade 30 minuten intrekken.
  • Verpak het hout in aluminiumfolie en leg op de hete kolen.
  • Leg een gietijzeren plaat iets boven het rooster.
  • Grill hierop het vlees in 1.5 tot 2 uur gaar.
  • Smeer zo nu en dan in met de marinade.

De groenten:

  • Snijd de aubergines en de courgettes in dikke plakken en smeer in met olijfolie en peper en zout.
  • Grill de groenten kort op de barbecue.

De gepofte aardappelen:

  • Boen de aardappelen goed schoon en smeer ze in met olijfolie en peper en zout.
  • Verpak ze vervolgens in aluminiumfolie.
  • Pof de aardappelen op de barbecue.
  • Test met een vork of ze gaar zijn.
  • Als de vork makkelijk in en uit de aardappels komen zijn ze gaar.
  • Meng de zure room met de bieslook en vul de aardappelen met dit mengsel.

De saus:

  • Meng de humus met de yoghurt, de peterselie, de gembersiroop en de knoflook tot een gladde saus.

Gerelateerde recepten

Banner zomer NPL
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x153

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven