Spinazie met gerookte amandelen en zalm met aspergetopping

Spinazie met gerookte amandelen en zalm met aspergetopping

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Aziatisch |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Na al dat gefeest van gisteren maakt Caspar vandaag een lekker snel en licht gerecht. Hij gaat aan de slag met zalmfilets en spinazie, smullen!

 Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met zalm? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

4 stukken zalmfilet, á 150 g
800 g gewassen spinazie
1 teen gehakte knoflook
1 duim geraspte gember
1 bos bosuitjes, in ringen
120 g gerookte amandelen
2 el sushi su
3 el sojasaus
2 el honing
2 el arachideolie

Aspergepesto:
4 rauwe asperges, heel fijn gehakt
1 el gehakte peterselie
30 g gerookte amandelen, fijn gehakt
30 g geraspte pecorino

Bereidingswijze

  • Dep de zalmfilets goed droog en grill ze in een beetje olijfolie gaar.
  • Meng alle ingrediënten voor de pesto en laat lekker trekken.
  • Fruit in een wok de knoflook en de bosuitjes aan in de arachideolie.
  • Voeg daarna de vloeistoffen en de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Schep deze in diepe borden en bestrooi met de amandelen.
  • Leg hierop de zalm en schep de pesto hier weer overheen.

Gerelateerde recepten

NPL - Straatprijs banner
banner bgl  zomer 2017
VL- Banner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven