Stoof van zoete aardappel en doperwten met freekeh

Stoof van zoete aardappel en doperwten met freekeh

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Midden-Oosten |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Caspar haalt vandaag een vrij onbekende, maar supergezonde graansoort uit de kast: freekeh.  Dit combineert hij met een lekkere stoof vol groenten. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer stoof recepten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Voor de naanbroodjes:
15 g gist
60 ml lauwwarme melk
225 g bloem
1/2 tl zout
1 el olijfolie
2 el yoghurt
1 ei

300 g zoete aardappel, in dobbelsteentjes
3 uien, in blokjes
200 g freekeh
3 bospenen, gewassen en in ringen
4 grote tomaten, in blokken
1 Spaanse peper, in ringen
300 g verse doperwten
500 ml groentebouillon
1 tl garam masala
1 tl vadouvan kruiden
1 tl herbamare
1 tl koriander, gehakt

Bereidingswijze

Voor de naanbroodjes:

  • Los de gist op in de lauwwarme melk.
  • Doe de bloem met het zout in een kom en voeg het gistmengsel toe.
  • Voeg de olijfolie, de yoghurt en het ei toe en kneed het deeg tot een soepele bal.
  • Laat 30 minuten rijzen op 35 graden.
  • Verdeel het deeg in balletjes en rol uit in een ovale (traan)vorm.
  • Leg het deeg op een bakpapiertje en bak de naan in 4 minuten op 230 graden tot ze opzwellen.
  • Kook de freekeh volgens de verpakking in ongeveer 15 minuten.
  • Fruit de uien, zoete aardappel, ui, wortel en de kruiden aan.
  • Blus af met de bouillon en de tomaten als het begint te geuren.
  • Laat dit 15 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg daarna de doperwten toe en laat dit nog 5 minuten stoven.
  • Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  • Serveer met de freekeh en de naanbroodjes.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven