Stoofpot met prei, aardappelen en kalfsvlees

Stoofpot met prei, aardappelen en kalfsvlees

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Hollands |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen: 4

Het is weer bijna lente! Caspar opent het barbecueseizoen door buiten een heerlijk stoofpot te maken.

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer stoofgerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

1 kg kalfsborstlap, in blokken
1 el bloem
2 el roomboter
2 el paprikapoeder
8 takjes tijm
1 prei, gewassen en in ringen
1 ui, in halve ringen
500 g aardappelen, geschild en in stukken
1 pot Amsterdamse uien
500 ml kippenbouillon
500 ml crème fraiche
1 bosje bieslook

Bereidingswijze

  • Smeer het vlees in met bloem, paprika, zout en peper.
  • Smelt wat roomboter in een braadpan met deksel en bak hierin het kalfsvlees aan twee kanten.
  • Voeg daarna de tijm, de uien, de prei en de bouillon toe en laat het 1 uur zachtjes stoven.
  • Als het vijftig minuten op staat kunnen de Amsterdamse uien en de crème fraiche erbij. Laat het hierna nog 10 minuten trekken.
  • Kook ondertussen de aardappelen, voeg een beetje zout toe en als ze gaar zijn kunnen ze bij het vlees.
  • Als laatste kan er wat bieslook overheen.
  • Dit gerecht is heerlijk met vers stokbrood.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven