Surinaamse bami met hete massalakip

Surinaamse bami met hete massalakip

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Overig |  Bereidingstijd: 30-60 min |  Aantal personen: 4

Traditiegetrouw maakt Caspar voor politici die bij Koffietijd langskomen zijn versie van hun lievelingsmaal. Lodewijk Asscher houdt wel van wat pit en voor Surinaamse bami met hete kip kun je hem ‘s nachts zelfs wakker maken. 
Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer uit de Surinaamse keuken? Klik hier.  Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Hete masalakip:
1 kg kippendijen (met bot en vel)
2 uien, gesnipperd
6 tenen knoflook, gehakt
2 el Surinaamse massala
1 tl Surinaamse sambal (gemaakt van Madame Jeanettes pepers)
1 blik tomatenblokjes
4 el olijfolie
300 ml kippenbouillon
zout en peper


Surinaamse bami:
350 g mie
300 g kousenband, gewassen en in stukken van 4 cm gesneden.
1 ui, geraspt
1 Spaanse rode peper, fijngehakt
2 tenen knoflook, gehakt
2 el arachideolie
1 tomaat, in blokjes
1 tl trassi
2 citroenbladeren
1/2 duimpje fijngesneden geschilde gember
1 tl palmsuiker
3 el gedroogde garnaaltjes (Redi bere), 10 minuten geweekt in wat koud water
1 kippenbouillonblokje

Bereidingswijze

Hete masalakip:

  • Bestrooi de kippendijen met peper en zout.
  • Bak ze kort aan in de pan; totdat de kip begint te kleuren. Haal uit de pan.
  • Doe de ui, knoflook, massala en de sambal in een vijzel. Blijf net zolang wrijven, totdat er een puree ontstaat.
  • Bak deze puree 1 minuut in de dezelfde pan als waar de kip in heeft gezeten.
  • Voeg de kip weer toe en bak kort mee.
  • Blus het geheel af met de tomatenblokjes en de bouillon. Stoof de kip in 30 minuten gaar.


  • Surinaamse bami:

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de mie door een zeef en spoel koud. Zet even weg.
  • Wrijf de ui, Spaanse peper en knoflook fijn in een vijzel.
  • Verhit de olie in een bakpan en bak dit mengsel 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de tomaat, trassi, citroenbladeren, gember, palmsuiker, garnalen en het bouillonblokje toe. Bak 2 minuten mee.
  • Doe de kousenband erbij en smoor dit in 6 minuten gaar met een deksel op de pan.
  • Indien het mengsel te dik is, voeg wat vocht toe.
  • Voeg de mie toe en verwarm even mee.
  • Serveer met de masalakip.

Gerelateerde recepten

NPL - 440x154
banner bgl  zomer 2017
VL - Kerstbanner

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven