T-bone steak en koolrabisalade

T-bone steak en koolrabisalade

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Wereldkeuken |  Bereidingstijd: Langer dan 1 uur |  Aantal personen: 4

Deze week staat er elke dag een slager samen met Caspar in de keuken. Rianka Heinen trapt af met een T-bone steak. Caspar vult dit aan met een koolrabisalade waar hij peren en gorgonzola aan toevoegt. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer gerechten met vlees van slagers? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

Ingrediënten

Voor de salade:
2 grote koolrabi’s
200 g rucola
3 stronken roodlof
2 handperen
Een handje chilivlokken
Een handje geroosterde walnoten
1 snee brood

Voor de dressing:
100 ml witte wijnazijn
1 sjalotje, gesnipperd
50 g gorgonzola
1 teen knoflook, gehakt
1 el gehakte basilicum
1 tl gladde mosterd
1 eidooier
1 el gehakte dille
1 el gembersiroop
100 ml walnootolie
200 ml arachideolie
beetje water

Rivierkreeftboter:
250 g roomboter zacht
1 el gehakte peterselie
1 tl gehakte dragon
1/2 tl paprikapoeder
1 tl cajun kruiden
sap van 1 limoen
2 bakjes rivierkreeftjes
zout en peper

Bereidingswijze

  • Mix alle ingrediënten voor de dressing met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg wat water toe als deze te dik is.
  • Snijd de peren in dikke plakken.
  • Bestrooi ze met wat chilivlokken, peper, zout en wat olijfolie.
  • Grill ze kort op een heet oppervlak.
  • Schaaf de koolrabi’s in hele dunne plakken.
  • Dit kan makkelijk met een mandoline.
  • Snijd ook de stronken roodlof in stukken.
  • Voeg alles samen in een kom en meng kort door elkaar.
  • Maak ook wat croutons van de boterham.
  • Snijd de boterham in kleine blokjes of reepjes en dompel ze onder in olie.
  • Besprenkel ze vervolgens met wat zout of kruiden naar smaak.
  • Bak ze in een koekenpan tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
  • Strooi de croutons over de salade en zet de dressing ernaast.

Voor de boter:

  • Meng alle ingrediënten in een keukenmachine.
  • Spuit er rozetten van of rol het op in vershoudfolie.
  • Laat de boter een half uur tot een uur afkoelen.
  • Snijd de rol vervolgens in plakken om te serveren.

Gerelateerde recepten

Banner zomer NPL
banner bgl  zomer 2017
koffietijd_439x153

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven