Thaise groene curry met tofu

Thaise groene curry met tofu

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Thais |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Who run the world? Girls! Voor internationale vrouwendag maakt Caspar een heerlijk powerrecept: Thaise groene curry. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer Thaise gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

Ingrediënten

1 rode ui, in halve ringen
2 el arachideolieolie
1 el groene curry pasta
1 duim gember, in plakjes
200 ml groenten bouillon
400 ml kokosmelk
2 blaadjes djoeroek poeroet
1 el santen
1 el palmsuiker
1 el Thaise vissaus (nam pla)
400 g verse tofu, in kleine dobbelsteentjes
100 g thaise aubergines
250 cherry tomaten
1 spaanse peper, in ringen
1 limoen
1 bosje Thaise basilicum
350 g jasmijnrijst

Bereidingswijze

  • Kook de rijst, stoom deze droog en houd warm.
  • Fruit de uienringen in de arachideolie. Als de uien glazig zijn kan de curry pasta en de gember erbij.
  • Bak dit mee tot het heerlijk ruikt, dit zal ongeveer een minuut zijn.
  • Blus het geheel af met de groentebouillon en de kokosmelk. Voeg de citroenblaadjes, kokoscrème, palmsuiker en de vissaus toe. Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de Thaise aubergines, cherrytomaten en de helft van de tofu bij de curry en laat dit nog 5 minuten op laag vuur koken.
  • Frituur de rest van de tofublokjes tot ze lichtbruin en krokant zijn.
  • Verdeel de curry over 4 kommen met wat rijst erin en schep daar wat gefrituurde tofu overheen. Maak het af met wat Thaise basilicum en wat Spaanse peper.

Gerelateerde recepten

koffietijd_439x153
banner bgl  zomer 2017
Koffietijd_439x153_v1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven