Thaise groene curry met tofu

Thaise groene curry met tofu

Geef jouw stem!

Menugang: Hoofdgerecht |  Keuken: Thais |  Bereidingstijd: 20-30 min |  Aantal personen: 4

Who run the world? Girls! Voor internationale vrouwendag maakt Caspar een heerlijk powerrecept: Thaise groene curry. 

Heb jij dit gerecht van Caspar gemaakt? Gebruik #KokenMetCaspar op Instagram! Meer Thaise gerechten? Klik hier. Alle andere recepten van Caspar vind je hier.

 

Ingrediënten

1 rode ui, in halve ringen
2 el arachideolieolie
1 el groene curry pasta
1 duim gember, in plakjes
200 ml groenten bouillon
400 ml kokosmelk
2 blaadjes djoeroek poeroet
1 el santen
1 el palmsuiker
1 el Thaise vissaus (nam pla)
400 g verse tofu, in kleine dobbelsteentjes
100 g thaise aubergines
250 cherry tomaten
1 spaanse peper, in ringen
1 limoen
1 bosje Thaise basilicum
350 g jasmijnrijst

Bereidingswijze

  • Kook de rijst, stoom deze droog en houd warm.
  • Fruit de uienringen in de arachideolie. Als de uien glazig zijn kan de curry pasta en de gember erbij.
  • Bak dit mee tot het heerlijk ruikt, dit zal ongeveer een minuut zijn.
  • Blus het geheel af met de groentebouillon en de kokosmelk. Voeg de citroenblaadjes, kokoscrème, palmsuiker en de vissaus toe. Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Doe de Thaise aubergines, cherrytomaten en de helft van de tofu bij de curry en laat dit nog 5 minuten op laag vuur koken.
  • Frituur de rest van de tofublokjes tot ze lichtbruin en krokant zijn.
  • Verdeel de curry over 4 kommen met wat rijst erin en schep daar wat gefrituurde tofu overheen. Maak het af met wat Thaise basilicum en wat Spaanse peper.

Gerelateerde recepten

Banner
bankgiroloterij banner januari 2017
V346_koffietijd_439x153 Uc1

Zoek een uitzending

Sorteer op programma fragment

Terug naar boven